fradi81Mondhatnám, hogy semmi, de nem igaz. Annyi mindenképpen, hogy a cinnamon is meg van áldva hardverigénnyel és hibákkal is eléggé. Ilyenkor az ember olykor keres alternatívát. Mint pl ubi-> xubi . Hasonló kissé az elsiratott gnome2-höz, és amúgy is elég jó. Sőt, ha már nagyon bele akarok menni, nekem a cinnamon régebben a Mint 12 Lxde-re feltéve jobban teljesített ( pl ha jól rémlik kb 170MB ram alatt volt alapból), mint a cinnamonos iso (amit a hibái miatt fel sem tudtam telepíteni, sem liveban futtatni, nulla az én gépemen, és ez elég durva hiba). Gyors volt, jó volt. Esetleg ha akarnám mégis a cinnamont, Linux Minten KIZÁRÓLAG így használhatnám, mert sem a Lisa, sem a Maya cinnamon nem megy liveban, így nem telepíthető. De ha egy light holmira, mint alternatív felületet felteszem, akkor ez csak a Maya xfce lehet, hisz nincs más.
Tehát nagyon is ide tartozhat, ha valakinek hasonló brutális hiba miatt a cinnamon nem megy a gépén, de mégis szeretné ha lenne. Pl én a barátnőmnek jó eséllyel ezt tenném a gépére, így xfce alapon (már ha ubi alapút akarnék, és Mintes extrákkal) .