coco01Na, ezt nem kellett volna le írnod !!! :) Ui.: egy időben (2-3 hónapja) erősen gondolkodtam az általam ismeretlen, és így idegen, nehezebben használható KDE-ről. Mindez persze csak azért igaz így nekem, mert épp gnome-mal kezdtem anno az ubuntu-t és nem kde-vel. Holott sok évvel ezelőtt, amikor először volt a kezemben linux, az suse volt, kb 10 éve, és nem olcsó. Amin választhattam a kde és gnome közt. Akkor pedig a kde tetszett jobban, azt használtam. Csak nagyon rövid idejű volt ez az ismerkedés, szinte nulla. Azóta pedig maradt így, sőt ... :) . Nos, nem régen kezdtem ezt a szimpla "véletlent" újraértékelni, DE nekem eddig a gépemen minden kde-s disztró lassabb, nehézkesebb volt mint a gnome-os.
Sőt kissé zavaróan, s így nem jól használhatóan nehézkes. Ezért a meglévő érthetetlenségét még tetézte is, így ennyiben maradt.
De ez most így kíváncsivá tett: Milyen gépen, és milyen kde-s holmi, amiről te említesz ? A mostani Maya kde rc ? (ami hamarosan meg is jön, hisz már 98.04%-ban tesztelt)
Gondolom, ha jól és nem csak elfogadhatóan menne egy kde-s cucc a laposomon, akkor több ok miatt is tetszhetne, de ami biztos az a digikam, amihez hasonló szintű csomag talán nincs is linuxra.