KimariteNem tudom, miért gondolod, hogy esetleg ne lxde-vel. A KDE nekem nem jön be, gnome-mal kezdtem, azt szoktam meg, és emez meg elég más. A gnome-ban pedig a 3-as és a shell nem tetszik. A 2-es jó volt, de hamarosan mindenhol meghal majd. A gnome és kde pedig amúgy is többet kajál, mint amit én szeretnék. Számomra feleslegesen sok szolgáltatás és csicsa szakadt beléjük a gépigény rovására. Az Xfce sem tetszik, de főként azért mert alig eszik kevesebbet , mint a gnome. Akkor már inkább gnome, mint Xfce. Az Lxde pedig egy nagyon jól testreszabható, gyors, könnyű, használható ügyes rendszer. Tökéletesen elég nekem és a gépemnek is. Ami pedig még kell hozzá, azt rá pakolom majd. Az openbox-nál pedig hiányolom a paneles menüt, indító ikonokat. Az openboxos disztrókba amúgy is van pár lxde-s cucc. Tehát nekem az lxde tetszik, elég, használható tökéletesen. És nem alakulgat olyan mocsokul mint most a gnome. Miért adjak egy rendszernek 2-3 -szor annyi cpu és memória igényt feleslegesen. Később, ha okosabb leszek, majd váltok openbox-ra, de az még a jövő. Tehát a desktop-ok terén gondolkodtam már sok hónapja archtól függetlenül. Így lett lxde, ezért az arch is azzal.