Sok évvel ezelőtt találkoztam a Linuxszal. Mondogatták az ismerőseim nem vagyok normális, miért
foglalkozok egy olyan rendszerrel ami mögött csak a szabad világ áll? Persze ez mára megváltozott több nagy szervezet, cég is felkarolta a szabad szoftvereket. Én csak nem tágítottam láttam benne valamit ami engem megragadott ez a a mai napig tart. Szerver szinten persze szinte mindenki elismerte, na de desktop szinten nevettek. Mondogattam magamba csak azért is megmutatom lehet a Linux is egy komplett rendszer. Mit értek ez alatt: vannak irodai alkalmazások, multimédia alkalmazások, képszerkesztő alkalmazások és internet alkalmazások, csak hogy a lényegesebbeket említsem. Most ott tartunk már nem nevetnek. Gondoltam le írom az én gondolataim persze ezzel lehet vitatkozni vagy egyet érteni is. Soha nem bíráltam a zárt rendszereket meg van a saját létjogosultságuk. Az egyik szemem sír a másik nevet szabad szoftver a zárt ellen már látom a sok kérkedő bejegyzést. Az én meglátásom az valamilyen érettség kell a hozz, hogy objektívan megítéljünk valamit. Nem tartom elsődleges szempontnak az anyagi kérdést, persze most meghatározó. De azért senki ne váltson szabad szoftverre és főleg Linux alapú rendszerre mert nincs más kiút. Soha senkire nem erőltettem rá, hogy Linux rendszert vagy szabad szoftvert használjon. Mutattam neki egy alternatívát és sokszor a szabad szoftver mellet döntött. Kicsit sajnálom az oktatási intézményeket őket is elérte a megszorítás, de úgy gondolom nem most kellet volna ébredni. A véleményem szubjektív és talán elfogult vagyok a szabad szoftverekkel szemben, de szerintem eddig is volt létjogosultságuk még ha sokan nem is látták.
A hozzászólásom csak saját vélemény, ha valakit sért akkor elnézést kérek.