Eddig minden gyors írásra a K3B-t használtam, és itt a szó a használtam-on van, mert már nem tudom többé használni (legalább is az LG írót már nem), a Brasero pedig tetűlassú a Mint 13 MATE rendszerében.
Maga a program ugyan működik, de mivel az LG DVD író "kinyírta" magát és ezzel egy időben 3 nap leforgása alatt 7 DVD-t tett tönkre ekkor kibasztam a negyedik emeletről ezt az írót, és a helyére beraktam egy régi Benq DVD íróra. Ezzel csak az a gond, hogy ezt az írót felismeri, és el is indítaná, de nem tudja befejezni az írást már a legelején.
Ekkor felraktam a Xfburn alkalmazást és csoda történ. :) megírta az utolsó még megmaradt Verbatim DVD-t hibátlanul.
Pedig meg kell valljam ez a DVD író igen csak régi bútordarab, és mégis működik.
Most pedig adott a kérdés hogy milyen típusú DVD írót vegyek ami természetesen IDE csatlakozású, és már csak azért is IDE kell, mert IDE optikai meghajtó nélkül a Mint 13 valamiért nem képes betölteni önmagát, mivel egy IDE vonalon használom az IDE-s rendszer-merevlemezt és az optikai meghajtót.