Sziasztok! Az lenne a kérdésem ha most én újra telepítem a gépemen az xp-t akkor az xp felűlírja a grub-ot! Sztem igen:-)ha az xp-t újrahúzom hogy tudom a grubot helyreállítani? hogy menjen a linuxom is(Ubuntu 7.10) Köszi a választ

a Kiwi Linuxn 8.03-nak a live cdjén van grub helyreállító http://ubuntu.hu/hirek/2008mar/megjelent-a-kiwi-linux-803

gabenVagy Ubuntu Alternate CD-n is van olyan lehetőseég, hogy GRUB helyreállítása, bootolás után a sérült rendszer helyreállításaát kell választani, és majd némi töltögetés után felajánlja lehetőségként a GRUB újratelepítését.

Ulysseshali! nekem egy olyan bajom van, h a gépemen jelenleg csak az ubi van. 7.10. és fel kéne tennem mellé a windózt(xp). megoldható az egyszerüen h ne kelljen ujraraknom az ubit és a windóz is elinduljon?

Szerafigen 1: ubuntu alol gparted el csinálj egy kis helyet a win nek 2: rakd fel a wint a szokott modon az ures helyre 3: ubuntu live cd használatával (dokumentácioban le van irva hogy kell) vagy super grub cd vel vagy az ubuntu alternate cd vel hozd rendbe a grub ot 4: élvezd mind2 rendszered! udv: höbrönc

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám eltüntetni a boot-oláskor a rengeteg kernel verziót? 8.04-em van, többször frissített kernelt is és ezért mindegyik verzió megjelenik bootoláskor.

zsolt320ihttp://logout.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_4807-4807.html Elnézést ha ez reklámnak számít, de szerintem működik :D

SurmiDe nekem működik a grub, megjelenik a win, meg 3 kernel az Ubuntunak. Csak azt szeretném hogy a 2 első verziót eltüntessem. Ehhez újra kell telepíteni, nem lehet valahogy megbuherálni a mostani grubot?

zsolt320iMegnézed a rendszerfigyelőben milyen kerneled van most Bemész a synapticba és rákeresel a linux nevű file-okra pl van linux-headers-i386-2.6.24.12 van linux-headers-i386-2.6.24.13 stb. a jelenlegit nem bántod, a régebbiek mehetnek. Ha még mindig megmaradtak indításkor, akkor ugyanezt játszd el a linux-image-2.6.24.12 típusú file-kal ha még mindig gigszer van ellenőrizd a többi linux modult is. Ne törölj semmit, ha nem egyértelmű pl. 2.6.24.12-16 Inkább ne törölj, ha gyanúsan sok csomag akar eltávozni, mondjuk a genericen és az i386-on kívül Az erő legyen veled

zsolt320isudo gedit /boot/grub/menu.lst "Az alján szépen tagolva vannak a bootolható rendszerek 4-5 sor. Mind a 4-5 sort törölni kell, vagy minden sor elé # jelet kell tenni, amit nem akarsz használni" Hála Ndew-nek,ha jól emlékszem Üdv,kovácsa

zsolt320iTerminálba: uname -r Ez az a kernel amin éppen vagy és ezt fogod megtartani. Megnyitod a synapticot és rákeresel erre: linux-image-2. Eltávolítod az öszeset kivéve azt amit megnéztél az elöbb. Ez kiszedi a grub-ból is őket. Üdv! __________ Please Vote at brainstorm.ubuntu.com Possibility to create, rename and delete volume labels Align icons horizontally

zsolt320iA /boot/grub/menu.lst-ben lévő „# howmany=all” sort írd át erre: „# howmany=2”. Igen, kommentelve kell maradjon: ## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs.

zsolt320iFelteszed a StartUp-Manager nevű progit, amiben megtalálod a következő menüpontot: Advanced->Limit the number of kernels in the boot menu Beállítod 1-re és csak a legújabb lesz ott.

Ennyivel később: egy hónap

tudom hogy sokan kérdezték már de nekem is ez a bajom és csak nem sikerül megoldani :( Tehát úgy kezdődött hogy raktam felfelé a wifis progit, asszem wict a neve, aztán már bootolásnál ezt irta ki: BusyBox v.1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5 ubuntu7) Build-in shell (ash) Enter ‘help’ for a list of build-in commands (initramfs) aztán formáztam az egész winyót, és felraktam a C re az XP SP3 at, a D re az Ubuntu 8.04 et de csak a wint ismeri fel. Nem tom semmilyen módszerrel megcsinálni hogy lássa az ubuntumat is :( a telepitésnél kiirta hogy nem tudja felrakni a grubot, és leszedett mindent igy a következő nekifutásnál a haladó gombra kattintva kiszedtem azt hogy felrakja a grubot. de most nem is látja... erre kéne megoldás :) a Super Grub Disk nevű progit is probáltam amit mindenhol olvastam, de csak nagy siros fejet rajzolt ki és kirta hogy nem sikerült... szal tud valaki esetleg segiteni? terminálos parancsokkal nem sokra megyek mert nem tok belépni linuxba hogy beirjam :( de segitsen valaki kérem! Előre is köszönöm! (nem tom számit e valamit de erről a laptopról van szó: http://ubuntu.hu/blog/sevoir/msi-vr610-069hu-notebook-teszt ) problémám megoldva! particionálnál nem kézi re raktam, hanem az első menüpontot raktam, és jó lett :-o

Ennyivel később: 14 év