Válaszok "bezárása" Ha egy adott hozzászólásra érkezik sok sok válasz, meg a válaszokra is válaszolnak helyenként, egy idő után eléggé áttekinthetetlen tud lenni, szerintem. nem lehetne megoldani valahogy ezek csak részlegesen látszódjanak, vagy egyáltalán ne.

• maat válaszolt erre.

Sziasztok! Mivel az oldal fejlesztésébe nyilván azok szónak bele jobban, akiknek valami nem tetszik, így jó lenne esetleg a későbbiekben valami szavazást tartani a változtatásokkal kapcsolatban, ami megszelektálná a megvalsítható/andó ötleteket.

charlieIgen, viszont az ubuntu.hu nem fórum, hanem egy közösségi portál. És ezt jelenleg drupal szolgálja ki. Ebből kell kiindulni. Egyébként valakinek a phpbb jön be, valakinek a drupal. Személy szerint nekem a drupal jobban bejön. És úgy látom, elég sokaknak, szerte a világon.

charlieKönyörgöm, phpBB-t ne, akkor inkább esténként együtt pancsolok a fürdőkádban egy bedugott kenyérpirítóval... :)

rolahigen, ismerjük a csendes többség fogalmát :) ugyanakkor nem biztos, hogy szerencsés minden kérdésről (nép)szavazást tartani.

[törölve]aha, megkérdiket, hogy mi legyen, mivel lehet jobb. vna otlet (ami szerintem nagyon jo) erre jon, hogy az minek. akkor minek kerdezni, ha ugyis a ti szempontotok a donto?

toroskonkretabban mi a baj vele? nem egy ipb, de azért nem olyan rossz. de helyette van még kismillio normalis ingyenes vagy olcso forummotor.

charlielyukas, mint az emmentáli. az "őskori" ubuntu.hu-n még futott anno phpbb, de rengeteg szívás volt vele: sűrűn jöttek a frissítések, a szolgáltatónk egyszer majdnem kidobott miatta, ellepték a spambotok, stb. persze erre mondhatja az ember, hogy akkor karban kellene tartani. de ez a mi szabadidőnk, és akkor már olyan megoldást választanék, ami több szabadidőt hagy nekem...

charlieekkora baj, hogy elmondjuk a véleményünket? vagy nekünk meg az a dolgunk, hogy kussba maradjunk, és minden felmerülő igényt kielégítsünk? (még akkoris, ha az csak 1-2 ember érdekét szolgálja?)

charlieMivel a HUP és az Ubuntu.hu van állandóan nyitva a gépemen egy-egy tab-on, ezért, hogy őszinte legyek, nekem nagyon-nagyon kényelmes, hogy ugyanaz a motor van mindkét helyen... :) Egyébként én a thread alapú fórumot szeretem, szerintem sokkal követhetőbb, és itt az sem baj, ha egy topicon belül kicsit sikerül elkalandozni többfelé.

Szerintem: Az oldal kinézete jó. Minden rész passzol az alap kinézethez. A színek illenek egymáshoz. A képek, gombok szépek. Nem találok igazán olyat amiért ronda lenne az oldal. Mégegyszer erősen személyes vélemény: A Drupal szerintem pont jó ehhez az oldalhoz, mivel a Drupal az a CMS ami legkevesebb hibával, legteljesebb fordítással tud szolgálni. Mégis valamiért kicsit kevesebbet írok erre az oldalra, mióta Drupal van a phpBB helyett, és mióta erősen megnőtt az oldalt látogató emberek száma. Ez a rejtélyes ok pedig a sebesség. Tudom ezzel nagyon nehéz mit kezdeni. Kicsit javulnia kellene a sebességnek. Sokszor látom több oldalon, de azthiszem itt is, hogy több "jólkinézőmenő" effekt van. Pl. a képek kinagyításánál, engem az az effekt nagyon idegesít, hogy arra kell várnom míg az a js, vagy flash szkript betöltődik. Szóval az ilyen "létfenntartáshoz nem szükséges" effekteket ki lehetne venni. Ha ilyen nincs az oldalon akkor elnézést kérek, nem szóltam.

• maat válaszolt erre.

[törölve]nem, de nem is elbol elvetni, hogy minek. ez még az igenyfelmeres szakasza, aztán ha megvannak az otletek, akkor lehet majd szemezgetni, szavazni, stb. modon kideriteni, hogy konkretan mi legyen belole.

torosa legjobb az lenne, ha lenne bent ez is, meg az is (állíthato modon mindenki maganak)

• maat válaszolt erre.

charliehajrá :) aztán majd hallgathatjuk a floss zealotokat, hogy mégis hogy képzeli a közösség, hogy nem nyílt forrású megoldásokat használ. mondjuk ha jól tudom, akkor az ubuntuforums.org motorja sem az, de van egy tippem, hogy kinek fogy el előbb a pénze és/vagy a türelme: mark shuttleworth-nek, vagy a magyar közösségnek... (upsz, ez most valóban élből való elutasítás volt, igen. zárt megoldásokat nem vagyok hajlandó támogatni. akkor már inkább a phpbb. vagy egy szavazás, ahol jól megmondja a "nép".)

charlieha rajtam múlik, akkor le fogunk ülni (a jelenlegi web team és akik csatlakoznának szerdától), és végigmegyünk minden egyes felvetett problémán, és megpróbálunk megoldást találni rájuk. természetesen továbbra is fenn áll annak a lehetősége, hogy nem tudjuk/akarjuk az adott problémát megoldani.

Ennyivel később: 4 nap

charlieés kié a szoftver? Ki a jogos felhasználó? Tartok tőle, hogy a számlán nem szerepelhet, hogy magyar ubuntu közösség, mert jogilag nincs ilyen...

szotaNincs jelentősége, proprietary cucc nem lesz...