Sziasztok, olyan problémám lenne hogy ha böngészőbe megnyitok egy weblapot legyen az google akkor 10-30mp ig tölti be. Speedtesten lemértem a sebességet és rendesen annyi amennyinek lennie kéne. A rendszert most raktam fel, van egy routherem is, nem wifiröl jön a net hanem vezetéken, és már egy pár oldalt megnéztem ahol elmondták mit kell ezzel kezdeni de sajnos nem lett gyorsabb. Ha esetleg kevés adatot adtam meg akkor szóljatok még milyen információ hiányzik a segítség nyújtáshoz. Előre is köszönöm a válaszokat :D
Ubuntu 11.10 lassan tölti be a weblapokat (Megoldva)
Routert kihagyva is ilyen (közvetlenül kábellel)?
Ha nem javasolták a következőt, akkor próbáld ki: Nyisd meg a Hálózati kapcsolatok ablakot, majd válaszd ki a jelenlegi kapcsolatod és ott klikkelj a Szerkesztés gombra. A megjelenő ablakban (középen) van egy sor, ami az MTU. Ezt az értéket (eredetileg: automatikus) állítsd át 1452-re. Ezzel nálam megoldódott. Ha ez nem segített, akkor 1450-1460 között próbálgasd az értékeket. Ha egyik sem segített, akkor állítsd vissza automatikusra, mert nem ez volt a hiba.
gyarakilaszloKöszönöm, de ez sajnos nem vállt be.
"egy pár oldalt megnéztem ahol elmondták mit kell ezzel kezdeni de sajnos nem lett gyorsabb" [gonosz] attól, hogy elmondják, miért lenne gyorsabb...[/gonosz] Szóval: mit mondtak? Hogyan próbáltad ki? Milyen net? Milyen router? Milyen az idő?
Dr. Szöszihttp://ubuntu.hu/node/13960
petike75"A net 15megás." Szóval zöld. "A routher sweex lw055. A betöltési idő az kb félperc routher mellett , nélküle rosszabbik esetben 1mp." Figyeld a kezemet: router. Ez a neve. sudo ifconfig ping sportgeza.hu -c 3 -egyszer routerrel, -aztán direktbe
hasonló a problémám igaz más hardverekkel, de megoldást még én sem találtam rá.
Dr. SzösziElnéyést hogy ennyi idő múlva válaszolok. Routerrel ez volt az eredmény 64 bytes from sportgeza.hu (217.20.130.97): icmp_req=1 ttl=57 time=10.6 ms 64 bytes from sportgeza.hu (217.20.130.97): icmp_req=2 ttl=57 time=9.42 ms 64 bytes from sportgeza.hu (217.20.130.97): icmp_req=3 ttl=57 time=8.49 ms --- sportgeza.hu ping statistics --- 3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 6040ms rtt min/avg/max/mdev = 8.493/9.530/10.671/0.892 ms Nélküle: 64 bytes from sportgeza.hu (217.20.130.97): icmp_req=1 ttl=57 time=9.34 ms 64 bytes from sportgeza.hu (217.20.130.97): icmp_req=2 ttl=57 time=15.8 ms 64 bytes from sportgeza.hu (217.20.130.97): icmp_req=3 ttl=57 time=8.21 ms --- sportgeza.hu ping statistics --- 3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2002ms rtt min/avg/max/mdev = 8.215/11.130/15.829/3.356 ms Hogyha ey jelent valamit. (Megjegyzésként router nélkül gyorsabb az oldalak betöltése mint windowson :))
petike75Próbáld ki azt, hogy a a kapcsolat beállításainál az MTU értékét beállítod 1452-re. Elvileg ez segíthet. Legalábbis nálam segített.
gyarakilaszlokipróbáltam és sajnos ez se müködik, kezdem azt hinni kéne egy új router
petike75Próbáld 1480-ra, vagy más értékre állítani. Elvileg a 1452 sok esetben segít, de nálad ez nem jött be. Viszont pár értéket még ki lehetne próbálni.
Csak egy otlet: lattam mar olyat hogy egy router a DNS lekerdezesekkel tokolt egy csomot (vmi implementacios hiba lehetett a firmwareben), de ezen kivul tokeletesen mukodott. Nezd meg, hogy kozvetlen ip cimet beirva mi a helyzet. Pl. https://www.google.hu/ helyett http://74.125.232.248/
lacirtaHa egy közösségi oldalon a videó néha csak úgy indul el, hogy a Firefox-ban a NoScript-el engedélyezek egy ilyen nem névfeloldott címet, az az oldal rossz megszerkesztésére utal vagy mi másra (a honlap készítőjének hibája? és "miért" van, mi a hiba oka, ha pár szóval el lehet mondani? nem értek ehhez.)? A hiba csak "ott" jelentkezik.