Sziasztok!
Nem problémával fordulok hozzátok, csupán szeretném megvitatni az ötletemet veletek.
Először gondoltam blog szekcióba írom, de talán ide jobban passzol (ha mégse, tegye át valaki :) )
Az a helyzet, hogy régebben is próbáltam csak linuxot használni, de valami miatt mindig rákényszerültem a windows-ra. Jelenleg ott tartok, hogy ismételten csak ubi van a gépemen, és nem is szeretnék ezen változtatni.
Az elhatározás odáig fajult, hogy elkezdtem linux témában könyveket olvasni. Sok mindenre rávilágítanak, bemutatnak érdekes dolgokat, de mégis a gyakorlás elmarad, így nem olyan maradandó a tudás.
Lényegében ez egy kis bevezető volt az ötletemhez.
Arra jutottam, hogy bedobom magam a mély vízbe, hogy jobb barátok legyünk a linuxal.
VirtualBox-ba szeretnék összetenni mondhatni egy disztrót, a szűz kerneltől talán a grafikus felületig.
Ne értsetek félre, nem szándékozom linux disztribúció nagyhatalommá válni, ha a virtualboxba elfut és működik már boldog leszek. Arról nem is beszélve, ha idáig eljutok reményeim szerint annyi problémába ütközöm, hogy elmélyült érzelmekkel (szeretet vagy utálat) tekinthetek egy linuxra :) Arra már gondolni sem merek, hogy "élesbe" használjam esetleg a gépemen.
Naszóval ezt szeretném veletek megvitatni, tanácsot kérni, merre induljak!?
Szerk:
Többetek tanácsára Arch linux-al próbálom elmélyíteni az ismereteimet.
Helyzetjelentes:
Feltettem a d420-amra az arch-ot + KDE-t
Ahogy latjatok vannak meg problemak(ekezetek) de rajta vagyok az ugyon :)
- ha ctrl+c/v-t nyomok erdekes krixkraxok jelennek meg a kepernyon.... :/
-Megoldottam minden problémámat (wifit kell még csiholni) csííínos ez a KDE :) szimpatikusabban kezeli a külső monitort is laposon.