Lerágott csont de azért csak...használok win7-et (több okból kénytelen vagyok, 1# az akkus használat mert sokkal többet bír, 2# van néhány dolog amin linuxos alternatíva eddig még nem lelt felfedezésre általam) nem tudom mi a nem stabil benne mert lassan 2 év alatt eddig még 1x sem omlott össze és talán emiatt "unalmas" és ezért szimpatizálok az Ubuntuval/Linux Minttel (dual boot, hol ez hol az teszt gyanánt) mert főképp gyorsabban teszi a dolgát ugyanazon a HW-n, másrészt talán mert abban lehet hegeszteni (több, de részemről sajnos lassan inkább egyre kevesebb) sikerrel. Egészen a 10.04-ig szeretem is az Ubit, az Unitytől kiráz a hideg -Gnome 2 a nekem való (mert egyszerű mint a bot, mindent pillanat alatt megtalálok, stb) akárcsak Mint alatt amiből a 12 szintén nem a kedvencem egészen a Cinnamon felületig, azt már inkább használhatóbbnak tartom. Visszatérve a témára- hetek óta küzdök, hogy egy Leadtek tv tunert szóra bírjak linux alatt (digitális részét) ami eddig abszolút nem sikerült -még egy "mentős" vinyót is feláldoztam érte, hogy a mythbuntu az majd fogja. Eszében sincs annak se ergo marad a win és ami még szebb a dologban, hogy a media center is simán kezeli (a pvr2 kifagy néha) így nagyon jól elvagyok vele de pl már netezni inkább szeretek linux alatt mert nem tudom miért de ugyanazon feltételek mellett gyorsabban betölti az oldalakat, stb. Itt azért annyit megjegyeznék, hogy a fejlesztők ha anno linuxra írtak volna mindent ma a win lenne hegesztős és azt molyolnánk de nem így történt mert....blabla. Véleményem szerint az Ubuntu/Mint egyre inkább a látványra terjed ki akárcsak a Vista/7 és ez bizonyos szemszögekből kellemetlen lehet bárkinek mivel a "megszokottól" nem kicsit eltér az Unity is. Persze user függvénye, aki szereti annak egészségére. Tehát dönts, mire kell és használd azt vagy mindkettőt..