1. "Skype-olni nem tudok, mert a beállításoknál (aminek épp ez lenne a funkciója) nem lehet megváltoztatni a hangeszközöket, egy átlagember nem tudja, mi az a PulseAudio meg ALSA, de még a Skype-ot sem lehet egykönnyen beállítani. Ha ez gondot okoz Linuxon, akkor még mi?">Az lejött, hogy a Skype-ot nem az "Ubuntu" csinálja? Így a beállításokban elérhető lehetőségekért sem ők a felelősek.
2. "ráadásul a videokártyám teljesítményét sem tudom 100 %-osan kihasználni, mert Linux">A gyártó biztos teljesen nyílttá tette a forráskódot, de még ezzel a lehetőséggel sem bírtak élni a Linux-huszárok. Remélem, érzed az iróniát.
3. "ott csupán néhány kattintás az imént felsorolt hibák "javítása"">Ja, a végén a kérdéssel: "kielégítő volt?" Ha nem, akkor választhatsz x lehetőséget. Ha ott sem, akkor további X-et, stb., stb. Én 7-re egy Genius webkamerát nem tudtam telepíteni. Mert csak Vista driver van hozzá, azzal meg nem megy.
"ráadásul átláthatóbb sokkal az operációs rendszer, tudni lehet, mi van feltelepítve">Ne haragudj, de kb. 10 hónap alatt nem jutottál el a menüben az Ubuntu Szoftverközpontig?