fradi81Igazad van, simán összemostam.
1109 xfce.
Ha valaki ért hozzá:
A fenti LMDE-vel kapcsolatban:
A csomagkezelőben ehhez is vannak Nvidia "cuccok" (bocs, olajos vasakkal ba...kurálok naphosszat) és a vdpau-t fel is pakoltam (aztán hogy használja-e valami nemtom), tehát ha nincs zárt driver, akkor kell-e nekem a csomagok között kotorásznom, vagy hagyjam, úgysem lesz jobb?
Egyelőre így a semmivel is ugyanolyan, mint a 9-nél zárt meghajtóval.
Egy megjegyzés:
...verem a pofámat franciakulccsal...
A redmondi szörnynél a monitor 120 Hz frissítéssel, valami kettővel kezdődő felbontással, csilió színnel ment (megy). Fujj-fujj...
"Ezeknél" az eddigi legjobb a 85 Hz frissítés és valami 1600x-akármi felbontás 32 bit RGB-mittomén.
De jól bevigasztaltam magam, mert úgysem használom 1024x768-nál nagyobbal, illetve ez is teljesen jó a letorrentezett ripelt sületlenségeket nézni.
Ami viszont érzékenyen érint:
Adtam egy jóéjtpuszit a vasnak. A nagy monitor állítás közben bepipáltam a "ne ezt a kimenetet használja" kockát (elnézést a rendes kockáktól) és komolyan vette a jóéjt.
Most setét. Nem nagyon, de eléggé.
Hol tudnék kézzel belevariálni és a nullát egyre (vagy amennyire kell) átírni, hogy a LMDE-t indítva grafikus dolog fogadjon?
Tehát a lényegek:
1. Kell-e nvidia kacatot keresnem, mert talán jobb lesz a gépemnek és én is örülni fogok, vagy hagyjam, mert ez a legjobb? MX440 8X 64 Mb DDR TV AGP izomkolosszus.
A téve egy ősöreg Dell CRT.
2. Mivel vakon néz rám a CRT, hol tudok belebabrálni és mi az érték, hogy a rendes vga kimenetet értelmezze, ne (gondolom) a tévét?
Nem muszi terminálkodni, szerintem a most használt 9-ből is meg tudom babrálni.
De nagyon szívesen terminálkodok is, ha valakinek úgy könnyebb okosnak lenni.
Köszönöm!
Közben állapot 13.30-kor:
Nvidia annyi van, mint égen a csillag, tehát ez a telepítőből alapból jöhetett.
A nagyobb szopás az, hogy a Debiben nincs xorg.conf. Innentől fogalmam sincs ki csinálja a képet - meg a többit. Az xsession-errors-ban csak azt szajkózza, hogy végzetes hiba, erőforrás átmenetileg nem érhető el (xfce panel, mixer, desktop, mittomén).
Az etc/X11/Xsessionban szép megható történet Debian Dezsőke életéről.
Hogy is mondták régen? Azok ubiznak, akik nem tudnak Debiant konfigolni?