KimariteÖööö... valóban volt xorg.conf gondom. Csak nehogy az osztogatás helyett fosztogatás legyen felvázolnám röviden.
LMDE képernyő beállításnál nem néztem melyik van kijelölve (monitor-tévé) és rákattintottam a "ne ezt a kimenetet használja" kockára. Nem kellett volna, mert az pont a monitorra vonatkozott, ezért lett setétség azonnalvást.
Ekkor még derűs öregkor képeit vízionáltam, mert gondoltam bárhonnan rootként bemegyek a megfelelő konfigba és átállítom a gondolom 1-et nullára és öröm bódottá.
Csak nem találtam ilyen fájlt, amiben ilyet lehetett volna (be)állítani. Akkor írtam neki, hogy konfigoljon xorg-ot. Azt sem akart, mert elsőzör törölni kellett valami izét a /tmp-ből (az megvolt) és újólag elküldött az X.org foundation (vagy mi a francba) keresgélni.
Ekkor mondta lenhajú barátunk (a PhD), hogy plagizáljak egy xorg.conf-ot és lesz látnivaló. Ekkor gondoltam a kilenc xorg.conf-ra, mert ugyanazt a vasat használják, tehát az egyezőség vélhetőleg azonosság Erre emlékszel, illetve arra, hogy nem jött össze, mert hiába pakoltam át, nem használta valamiért.
Ekkor még belevariáltam az Xsessionba és mindent kézzel átjavítottam monitorra, minden vga kimenetet monitorra irányítottam... erre sem lett jobb.
Már ökörgyerek módján nyomtam egy nvidia-xconfigot is, de csak az mc lett teljes képernyős.
Igazából erre elment legalább 6 órám, egy óra alatt meg újrahúztam volna, de a probléma azért van, hogy ne elfussunk előle...
Kicsit elvesztem ebben a Debian letöltésben, ha nyomnál egy linket (nem netistallost, mert 3 éve próbáltam és elakadt rendszeresen) esetlen a kedvemért, máncsak hogy nem hitgyülibe mentem.
Köszi!