Sziasztok.
Nagyon kezdő kérdéseim vannak, mert a systemback-el most csinálom az első botladozásaimat. Még a Lucid-on csináltam ilyesmit remastersys-el, és még nyilván él a régebbi beidegződés.
A rendszer LMDE, a most nemrég megjelent változat. Tesreszabtam, és telepíthető Live-Dvd-t szeretnék csinálni belőle, hogy több gépre is fel tudjam tenni, ne kelljen mindet egyenként testreszabni.
Letöltöttem a "systemback-gb2 0.6.3.102 all.deb " csomagot, feltettem Gdebi-vel.
Megcsináltam a visszaállítási pontot. A Funkció menüben : Live-rendszer-készítés. Megcsinálta az .iso-t, kiírtam lemezre, és be is bootol róla. Viszont nevet és jelszavat kért belépéskor.
Az a az egyik kérdésem, hogy majd telepítés folyamán enged másik-nevet-jelszót adni ?
Nyilván nem akarom, hogy azonos nevű gépek legyenek itt hálózatban.
Találtam egy olyan menüpontot, hogy :" Felhasználói adatfájlok belevétele "
A második .iso-t úgy csináltam meg, hogy ezt be volt pipálva, az elsőnél nem. Ez pontosan mit takar, mi ez ?
A második kérdésem meg az, hogy kell-e ez a menüpont telepíthető live-hez ?
Ugyanis úgy látom, hogy mindkettőt lemezre irva, bootolás után semmi különbség nincs.
És még ami nekem szokatlan, hogy úgy látom, egy klónt csinált a rendszerről, tehát a saját mappámból a tartalmat is átírta ( nem sok, a Downloadhelper mappában volt pár videó, a Dokumentumok-ban pár doksi ) - de ugye nekem csak a beállítások kellenének, ezekre majd ha másik gépekre teszem, nincs szükség. És a Letöltések mappában még van egy letöltött 3,7 GB-os .iso, a Debian Wheezy-azt viszont nem írta át, csak az " apróbbakat ".
Vagy ha egy linket kaphatnék, amiben részletesen le van írva a systemback működése, használata, az is jó lenne. Eddig ezt a topicot nyálaztam át, meg még a gugliban találtam róla, de az meg angolul volt, és az sajnos nem erősségem.