KendekHelló.
Lecseréltem a Systemback-et erre : systemback-gb2_0.6.2.104_all.deb
Azért erre, mert ez az utolsó olyan aminek még Gambas2 kell. És mivel az LMDE is Debian, és Gambas2 van rajta , így nem mertem a Gambas3-al variálni. Ugyanis a Debian-oknál kőkeményen megtanultam, hogy ha külső tárolót veszek fel, abból nem sok jó sül ki, és hacsak el tudom kerülni, nem is veszek fel + tárolókat.
A jelenség ugyanaz lett, amit leírtam, és ami az előző hozzászólásomban a képen van. Most ugyanarról a rendszerről, amiről a régi 2,1 GB-os .iso-t csinált, ez csinált 2,3 GB-ot. Újratéve Vbox-ban, a jelenség ugyanaz.
A feltelepített rendszer használható, csak az a kép és kilépési cécó van a végén.
És a Kivételek-et próbáltam, hogy esetleg az aMSN, Skype, Vbox, Firefox saját beállításait ne vigye át. Mégis áttette, de attól még a rendszer használható, ha törlöm a.-al jelzett beállítófájlait, úgyis kreál újat, szóval ez nem gond.
És , jobb meggyőződésem ellenére, mégis megpróbáltam felvenni a tárolót, de nem történt semmi.
Vagyis szépen sorban :
add-apt-repository ppa:nemh/systemback
apt-get update
apt-get install systemback
Illetve ennyi történt :
dsqueeze sasdebian # add-apt-repository ppa:nemh/systemback
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/add-apt-repository", line 65, in
if not sp.add_source_from_line(line):
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 630, in add_source_from_line
(deb_line, file) = expand_ppa_line(line.strip(), self.distro.codename)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/ppa.py", line 47, in expand_ppa_line
sourceslistd = apt_pkg.Config.find_dir("Dir::Etc::sourceparts")
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Config'
dsqueeze sasdebian #
És innentől nekem " kínai " ez a szöveg, de végül is, némi kompromisszummal, a kiírt iso használható.