KendekHelló Kendek
Nyilván hiba volt szabadságot kivenned ;D
Kezdd erősen motoszkálni bennem a gyanú, hogy a hiba nem a te készülékedben van...
Ma hoztak egy gépet " barátilag " egy haldokló XP-vel...3,2 GHz proci 3X256 valami DDR-ram, 160 GB vinyó, fenetudja mi videokártya, de a Pen-es Ubuntum feljött rajta, akkor biztos jó...
Kiírtam a már említett .iso-t lemezre, bebootol...Lemezkezelő : Bad szektoros vinyó...ajajj...ezé' haldoklott az XP. No, kerítettem a vésztartalékból egy 40 GB-os vinyót, felmegy a rendszer minden gond nélkül, de a végén a " megszokott " kép.
És persze nem lép ki a Live-ból. Resetelni sajnáltam, mondom neki szépen : Ctrl/Alt/F1
No, karakteres módban röfög valami pár szót ott, köztük olyat, hogy " smfpd ".
Visszaváltok grafikusra, nézzük csak a Boot-Up Managert, mi van ?
És nincs pepipálva ez a nyomoronc " smfpd " ! Amiről gőzöm sincs, micsoda, csak sejtem, hogy a Samsung Unified Driver tartozéka lehet.
Ugyanis Samsung " multipuncijós " nyomtatóink vannak, ezt fel kellett tennem targézából, mert enélkül nem megy a scanner. És szeretném is, hogy maradjon a Live-n, ne kelljen majd minden gépre tökölészni vele, valahogy a fater nem kergetett nagy késsel az asztal körül kis koromban, ha a napi targéza-telepítésem nem volt meg...
Szóval betettem a pipát ( ugye még Live-ben vagyok, de a rendszer már fenn ) -és megjött a megszokott Kilépés menü, ( Felfüggesztés/Hibernálás/Újraindítás/Mégse/Leállítás ) -szóval tökéletes !
Rendben kilépett, kiadta a lemezt, visszabootolt, és kb félórai nyúzás után úgy látom, minden progi megy, tökéletesnek tűnik.
Meg kéne győződni majd róla, levenni ezt a Samsung-os izét, és úgy próbálkozni .iso-val talán ? Szerinted lehet ez a gond ?
Csak már erősen naplementébe hajlott az idő, és reggel meló, de gondoltam gyorsan lekörmölöm még ezt ide, hátha neked többet mond.
De azért izgat a dolog, ha időm lesz, újra megnézni Samsung-driver nélkül, vagy esetleg az " smfpd " -t pepipálva ? Mert a Samsungjaink meg mennek anélkül is...