depBecs, hogy szó! A tehenek mellett, pásztorként ;-) persze, hogy nem űlsz le netezéskor a pulikutya mellett, én igen ... most is. Te is eltűntél. :)
Debian Squeeze van egyelöre, idörekord le, mert újra partícionáltam és újratelepítettem. Hang és kép szerkesztö projekt tervbe van véve, de az jobb lesz Ubuntu Studio 10.04-el, illetve MATE felületű Debian Wheezy-vel. Mást nem próbálok, ha lesz pénz a másik gépet megcsinálni (SD ram), akkor azon ... mittudomén arch, gentoo, mandriva, mandrake, fedora ... esetleg egyszer tán suse, csak, hogy "minden" legyen :)
Van most kis probléma a VLC-vel :) csak hang van (ffmpeg, de inkább ffmpeg/ qt library gond, mert qt a Luggage-1.1.13, újabb nem megy fel, ill. lusta vagyok) de nem nagyon használom. Arra jó, hogy letőltőttem vagy őt 1-2Gb-os webm HD koncertvideót, így meg tudom hallgatni :) mert a nézést nem bírja az ATI-m. Más probléma nagyon nincs ... csak a (legújabb) multimédiás szerkesztők le akarják szedni az gecko-mediaplayer-t, az nekem nem jó .. lesz nekik más rendszer. Így állok.