Kimarite"befőttesüveg? "
Pedig az tuti jól működik, én is így szoktam nyakon csípni a kis bolhafészkeket:)
Csalinak a legjobban bevált a füstölt szalonna bőre! Hogy még csábítóbbá tegyem számukra én a következőt teszem a bőrrel. Egyszerűen levágok egy darabot majd felszúrom egy villára vagy egyéb, erre alkalmas tárgyra és a gáztűzhely lángján jól megpörkölöm, nem kell megégetni csak épp jó illatosra csinálni! Aztán a befőttesüveg sem árt ha minél nagyobb, én pl....ötliterest szoktam használni, ugyanis az egér elég ügyes kis jószág és méretéhez képest igen csak nagyot tud ugrani.
Beleteszem az üvegbe a megpörkölt szalonna bőrét és az üvegnek nekitámasztok egy pici lécdarabot (létra az egér számára) vagy egyéb, erre alkalmas tárgyat. Ami nagyon fontos, hogy mielőtt nekitámasztom az üvegnek a lécet, azt megdörgölöm párszor a megpörkölt szalonna bőrével, így utat mutatva neki és majd ezt követve fel is mászik rajta, majd bele esik az üvegbe. Így igazán vonzó az egerentyű számára az elkészült csapda és a siker jobbára garantált! Amikor meg van a kis bolhabánya, általában kicsit jobban szemügyre veszem és aztán elengedem a szabadban, ez a legfontosabb!
Volt rá példa, hogy az így becsalizott bolhást miután kivittem szabadon ereszteni, egyszerűen nem akart addig távozni az üvegből, amíg volt a bőrből:) Szerintem elég humánus módszer és nekem bevált.
Jó egerészést! :)))