pepe116 togaeleve így sikerült csak felraknom a rendszert:) szóval nekem ez az acpi=off be van állítva. korábban amúgy érdekes h korábban szinte ugyanezt csinálta bekapcsolásnál, ezt a lefagyásszerű dolgot, most meg kikapcsolásnál..:SS
toga pepe116Akkor próbáld ezt az apci=off helyett: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi=force" Valakinél így működik a leállítás: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1986705&page=2
rapfen pepe116Esetleg megpróbálhatod azt, hogy megnézed az órát, utána kikapcsolod. Újraindítod, aztán megnézed a /var/log -ban a syslog és a messages fájlban a bejegyzéseket, a megjegyzett időpontban. Hátha van valami utalás arra, hol akad el a dolog.
pepe116 togaezt írjam át abban a grub mappában? mást nem kell tenni? érdekes h eddig működött így is, most nemtom miért nem
toga pepe116Igen, ezt az egy sort kell átírni, utána elmented és frissíted a grub-ot: sudo update-grub
toga pepe116Akkor írd vissza, több ötletem sajnos nincs most hirtelen, esetleg a kernelfrissítés, de az se biztos hogy megoldja a problémát.
pepe116 togajaj de jó most visszaírni se tudom.. gksu /etc...stb.-t nem találja. az előbb pedig még meg volt valahogy.
pepe116 rapfenoké megvan, bár érdekes h amikor átírom egy fül megjelenik névtelenül és kérdezi h azt is elmentem-e.. az elöbb is megjelent, de azt nem mentettem
pepe116 rapfenoké megvan, bár érdekes h amikor átírom egy fül megjelenik névtelenül és kérdezi h azt is elmentem-e.. az elöbb is megjelent, de azt nem mentettem
pepe116 togamentettem én akkor is meg most is, csak a szövegszerkesztőn belül megjelent egy új fül, amikor átírtam de tök üresen és arra kérdezett h mentem-e és én nem
pepe116 togaérdekes..leszedtem a szoftvercenterből egy frissítést és utána ki tudtam kapcsolni a gépet, majd megpróbáltam újra, de akkor már nem sikerült, pedig semmi változás nem történt.. o.O azmi?