Az üzenetet átfogalmazva érdemes újra próbálkozni:
Tisztelt MTV!
A http://www.hirado.hu/Hirek/2012/06/15/10/Itt_a_forgatokonyv_igy_tamadtak... oldalon található riportjukat szeretném megtekinteni. Ezzel kapcsolatban az a problémám adódott, hogy a művelet a Microsoft Silverlight nevű kiegészítőt igényelné, amit azonban Linux operációs rendszeremen nem tudok (vagy csak igen körülményesen tudnék) telepíteni. Ugyanakkor a szabad szoftvert használó nézők egyre népesedő táborára való tekintettel esetleg érdemes volna megfontolni egy alkalmas kiegészítő használatát.
Addig is azonban a jelen probléma orvoslásában kérem segítségüket. Jelenleg az alábbi konfigurációt használom:
x
y
z
Segítségüket előre is köszönöm
Bodnár Lajos
Amikor a hallgatóim kezdenek el velem levelezni (ugye félév végén megszaporodnak az igények :) ), akkor soha nem válaszolok a stílustalan levelekre. Egy alulfizetett ügyfélszolgálatostól ugyanerre kell számítani. Ha a leveled úgy szól, hogy
--------------------
Tisztelt Marika!
Először is a kurva anyád, másodszor pedig külön rohadj meg, amiért Silverlightot használsz, és amúgy tudom, hogy egy utolsó callcenteres vagy, de azért majd továbbítsd a főnökeid főnökeinek, hogy nekik is egyenként a kurva anyjukat a Silverlihghtért, és jó lenne, ha mondjuk holnaptól már nem kellene Silrverlight bővítmény az egyébként siralmas riport megtekintéséhez.
Megértését köszönöm!
Bodnár Lajos
-------------------
akkor elképzelhető, hogy a leveled azonnal a kukában fog landolni. Arról külön nem beszélve, hogy nem tudom, jelenleg az MTV milyen pénzekből él, de például én dolgoztam olyan intézményben is, amiről mindenki úgy hiszi, hogy adóból él, közben meg alig 20-30 százalékot fizet az állam, a többit elő kell teremteni vagy bezárhatja a kapuit. Ilyen világot élünk, az állami intézmények nem állnak jól, tessék velük (és valójában további embertársainkkal is) kulturáltan beszélni.
És egyébként pedig szerintem de igen, nagy kérés, hogy ne legyen Silverlight. Gondold meg: egyszer valakik kinyüstölték ezt az oldalt, és akkor jön egy senkiházi kiskakas a szemétdombról, aki megerősíti azt az elképzelést, hogy a linuosoknak mind nagy a pofájuk és semmi mást nem tudnak, mint fennhordott orral windowst fikázni, és akkor ennek a kis nyikhajnak az első szavára majd nyilván elő fogják bányászni az elfeledett kincsesládát, és nyilván nagy hirtelen elő fogják csalni az összeget és az emberi erőforrást arra, hogy új alapokra helyezzék a más tekintetben működő rendszert. Lehet asztalt verni, de ezzel a modorral nem mész semmire. Tudom, most az jön, hogy egyszer sem használtál trágár kifejezéseket, de ha rögtön az első mondatban lehányod a riportjukat, akkor azzal máris megadod az alaphangot.