fradi81A Matéból semmi sem hiányzik, az már egy teljes értékű gnome2 fork, ám ne feldjétek, hogy attól még fejlődni fog, csak nem a tapidesktopok felé. Elképzelhető, hogy a mára már nem fejlődő gtk2-t leváltja a gtk3 a Mate alatt...
ami probléma lehet, hogy ahhoz hogy egy megszokott gnome2 alapú progi menjen matéval, a mate libekhez gnome symlinkhegyeket kell gyártani a csomagolónak,
- vagy -
a progi fejlesztőjét meg kell kérni, hogy készítsen egy mate libekkel linkelt kiadást vagy forkot a cuccából (ez nem egy nagy durranás, kis odafigyeléssel szinte bárki meg tudja csinálni, kérdés mennyi idő alatt)
Ennek oka az, hogy a forkolás során a forkot készítő nem használhatja a Gnome elnevezést semmiben, mert az a Gnome projekt szellemi tulajdona, ahhoz nem járulnak hozzá. Így hát kapta a Mate nevet, az egyes komponensek meg kaptak új neveket, mint pl. Caja a Nautilus helyett, meg hasonlók, és ez az egész a háttérlibeket is érinti, pl a libgnomeui libmateui lett.
Feltettem, megnéztem használtam, de időközben olyan jól belaktam az xfce desktopomat, és olyannyira hozzászoktam a kezeléséhez, hogy sajnáltam átállni róla :D