A nem rég megjelent Gnome 3.6-ra váltottam. Sajnos nálam a Unity valamilyen rejtélyes ok folytán belassítja a duálos 3 Ghz -es procit ( szinte folyton 85%-n kepeszt, és nem megy semmi ami indokolná) és 100%-n terheli le a 3 GB memóriát is. A Gnome 3.6 pedig ehhez képes repeszt: proci 15-30%-n időnként 50-70%.ig felugrik a memória pedig szinte folyamatosan 50 % alatt van. Használt progik ugyanazok, de akkor miért van ez: Chrome flasht játszik le.Processzor 100%-on Unity alatt, míg Gnome3.6-nál is magas szerintem az érték de 75%-on repeszt csak és nem szaggat a film. Másik érdekes jelenség Rhythmbox és werádió Unity percenként bufferelnie kell és időnként befagy a grafikus felület, ha megakarom állítani a lejátszást ekkor RESET. Ez a hiba GNOM3 alatt még nem jelentkezett. Itt a Unity a ludas, csak ne kérdezzétek, hogy mégis hogyan. Libre Office 1,5 perc !! alatt indul Unítyvel, míg Gnome3 altt ez olyan fél perc alatt meg van.
Szerény véleményem és NEM CÉLOM VITÁBA, FLAME HÁBORÚBA BOCSÁTKOZNI SENKIVEL SEM! , de a Unity egy rakás ló termék. Ennyire elcseszerinteni valamit nem lehet és még erőltetik is ezt a bug halmazt: a lencsék közül egyik sem életképes, hol a netrádió lencse omlik össze, hol a képek lencse, hol ezek után még az apport is, vagy a Unity. Fagy, omlik, használhatatlan. JÓ A GNOME 3 SEM TÖKÉLETES? VAN MÉG MIT CSISZOLNI RAJTA, de ha a Unity 30%-ban használható akkor a Gnome 3 90%-ban.
A Unitynek nálam legalábbis volt a mai napig olyan hibája ami a megjelenése óta benne van, és egyszerűen nem került javításra a mai napig sem. Nem lenne rossz környezet ez sem, HA a fejlesztők picit jobban figyelnének a visszajelzésekre és az újabb fölös csicsák, és hülye kiegészítők (lencsék) fejlesztgetése helyett inkább a bug reportokat olvasgatva javítanák a hibahalmazt és utána esnének neki a csicsák elkészítésének.
Amúgy nekem a Unityről mindig egy másik op. rendszer majmolása jut eszembe: a Mac-é. Muszáj olyannak lennie a mi rendszerünknek is? A Linux pont az egyediségről, a szabadságról szól és nem arról, hogy egy pici ebből és egy kicsi amabból. Ezen okból én nagy reményekkel követem a Mintes csapat projektjeit: Cinnamon és MATE. A Mate egész használható alternatívája a Gnome 2-nek, és azt kell mondanom a 2hónap alatt míg használtam bug mentes volt. A Cinnamon még nagyon új, de ennek ellenére nálam nem azt mondom hogy hasított vele a gép, de jóval gyorsabb volt mint az Unityvel. A Cinnamon nálam bug mentes volt.
Az ubuntus csapat soha szarabb döntést nem tudott volna hozni mint a Unity, és képtelen elismerni azt, hogy meghaladja a fejlesztők erejét a rendszer fejlesztése. Egyszerűen el kellene végre ismerni, hibáztak, a Unity életképtelen. Ennyi idő alatt olyan szintenés hiba aránnyal kéne futnia mint elődjének a Gnome2-nek.
Csalódtam, nem a Linuxban és nem is az Ubuntuban: a fejlesztőkben. A Canonicalban. Ezt a projektet dobni kellett volna, már rég. Erőforrás vámpírt írni nem nagy dolog, lásd a Microsoft termékeit. A Unity projekt pont egy ilyen erőforrás vámpírt szeretne életre kelteni. Kell nekünk? Nekem nem....
Köszönöm, hogy elolvastátok. Ez,szeretném kihangsúlyozni egy egyedi vélemény, kérek mindenkit NE FLAMELJÜNK, hisz nem szokásunk és nem is ez volt a célom.