linuxlamaA Squeeze körülbelül a Lucid, tehát a Debian "Stable" körülbelül az Ubuntu LTS :). Azt elmondom, de csak hozzávetőlegesen, hogy már a deb-multimedia vagy backports tárolóban lévő újabb nyílt ati driver, illetve 'drm' nem igazán ugyanolyan jól (de még nem zavaróan rosszabbul) működik a kissé régi ATI Radeon Pro 9250 videókártyámmal (AGP). De még inkább valószínű, hogy az újabb kernelekben már eleve benne lévő firmware "nem csípi annyira" a videókártyámat, vagy az ezekhez való csomagok a backports tárolóból ... még nem jártam egészen utána a dolognak, legalábbis a megoldásnak. Az alap kernelhez, alap tárolóból telepíthető (az én kártyámhoz) firmware kiválóan működik ... a nyílt driverrel. Telepíteni kell, mert nincsen benne (az én kártyámhoz).
Valószínűleg a Debian Squeeze támogani fogja a te kártyádat is, tekintve "hasonlóságát" a Lucid-hoz (10.04 LTS). :)
És kísérletezhetsz a backports, proposed, deb-multimedia tárolók felvételével, esetleg a liquorix kernellel is. ;) > systemback, visszaállítási pont (Lucid PPA vagy Lucid csomag)