A gépemen még mindig a régi 10.04 működik vígan, Gnome 2-vel. Ám közeleg a jövő év áprilisa így elkezdtem nézegetni a dolgokat. A régi rendszeremhez nem nyúltam, inkább fogtam egy új vinyót és először megpróbálkoztam egy Cinnamonos Mint 13-mal, aminek már a bootolási ideje sem tetszett, ráadásul az első állítgatások alatt többször is kifagyott. Fölraktam hát helyette az Ubuntut. Már az elejétől kezdve utálom a Unity-t (de a Gnome 3-at magát is, ha már itt tartunk, shellestül, fallbackestül, pedig még a panelek visszahozásával is próbálkoztam http://code.google.com/p/gnome-classic/) de azért elszöszmötöltem vele néhány napot, hátha. Sajnos nem tudtam leküzdeni az ellenérzéseimet a Unityvel szemben, mert még egy rakás kiegészítő telepítése után sem tudtam visszanyerni a megszokott irányítást a gépem fölött.
De nem is ez a lényeg, mert ezeket mindenki tudja. Egyelőre jelenleg egy Mate-t nyúzok és bár néhány dolog nem tetszik benne, egy időre megteszi, amíg nem választok egy másik desktopot.
Kérdésem, hogy ki milyen desktop környezetre váltottra váltott aki megtette? Nem vitát szeretnék, hogy melyik a jobb, csak az érdekel, hogy aki váltott az melyik környezetet használja, és hogy mennyire elégedett vele a Gnome 2 után. Köszönöm. ( Ha van hasonló téma, akkor elnézést, de nem találtam.)