pingetAzért, hogy nézzen ki valahogy, Nem mindegy, hogy milyen felületet bámulok órákig. Ennyi erővel DSL-t is használhatnék, ami 50 MB és ugyanúgy használható sokmindenre.
Ha meg jól néz ki valami, márpedig az asztalom az én megítélésem szerint jól néz ki, akkor tök jó lenne, ha stabilitást látszatát keltené a rendszer ránézésre is. Magyarul a háttér folyamatokra nem vagyok kíváncsi ne lássak parancssoros lefutásokat boot közben, kivéve, ha azt akarom direkt egy feltételezhető hiba miatt.
Én azt várnám el egy OS-től, hogy minimalista módon de ne szögletesen bekapcsolás után egyszer csak jelenjen meg mondjuk a rendszer logó, majd szépen crossfadelve jöjjön a bejelentkezési képernyő a jelszó ablakkal, majd tűnjön el a jelszó ablak, de az is crossfadelve (esetleg egy loading felirat mutatóval és % értékkel) és ha minden "szemcukorka" felállt, crossfadelve ússzon be a már használható OS.
Kikapcsolásnál se legyen krikszkraksz, ússzon be a rendszerlogó és azalatt intézze a "piszkos munkát", nem akarok parancssori képernyőt látni, amíg le nem áll a gép.
Én így képzelek el egy ránézésre stabil OSt boot és shutdown viszonylatban. Persze az Ubi meg az OSX amúgy is elég stabil nálam, nem csak ránézésre.
Jó tudom az Ubi ingyé van, így már ennek is nagyon örülök ami most van.
Az OSXnél a dolog működik, de ott a hardvert is az Apple szállítja ergó össze van próbálva, lehet, hogy itt is menne egy bika géppel.
Én amúgy kivárom, hogy működő képes legyen, mert nincs más választásom, de tök jó lenne, ha a fent leírt módon viselkednének a dolgok. Ha megoldható ez a kívánság úgy hogy egy már nem kezdő, de még nem haladó (pl.: én) is meg tudja csinálni, akkor hajlandó vagyok rászánni időt.