Kicsit off leszek, bocs.
Nálam Kubuntu van, viszont OpenBox fut... Miért? Mert a Minecraft halódik KDE alatt, a Unity-ről semmilyen jó véleményem nincs, megeszi a gépet, pedig talán-talán nem kéne annyira leszívnia, mint a Win7-nek.
Én megértem azt, hogy a rendszerek fejlődnek, egyre több szolgáltatásuk van, de miért ilyenre kell erőforrást pazarolni, hogy az Amazonnak küldjenek jelentést? Miért nem lehet inkább a sebességen javítani? Miért nem lehet a felhasználók számára egy szép, modern, egységes, jól működő rendszert csinálni?
Meglepődtem azon, hogy a W7 Media Center kérdés és nyafogás nélkül működtette az Asus MyCinema P7131-emet, miközben az újabb kerneleknél már nincs hang Linux alatt, bár a hangerő változását a szabályzó jelzi. Arch alatt is, (K)Ubuntu alatt is. Előtte tökéletesen ment, és semmit sem csináltam mostanában másképp.
Nem fényezném az MS rendszerét, mert eltekintve a pár meglepő pozitívumtól, egy hihetetlenül lassú valami az én gépemen, de hogy a Linuxok is efelé tendálnak, az nekem elég kellemetlen, ráadásul teszik ezt úgy, hogy érezhetően nem sok, valódi újítással szolgálnak.
És erre jön még a hiszti is, hogy kémkedik. Persze, sokakat ez nem zavar, én is szívesen küldök hibajelentést, ha automatikusan felajánlja, vagy adom meg az adataim egy részét a Google-nek, hogy jobb találatokat dobjon fel. Ez az üzlet része. De attól ráng a szemem, ha kérdés nélkül teszi ezt meg.