Kittus2"Miért is? Tényleg nem látom hogy hol itt az ellentmondás."
Itt:
"Ha már feltetted a kérdést, akkor konkrétan úgy képzelném, hogy ne befolyásolja a kormányok döntését, a "kötelező " fájlformátumok előírásában"
"Ezek pedig azt mondják hogy az ODF a szabványos fájlformátum Magyarországon"
Most ha nincs ellentmondás, akkor ezek szerint az MS formátuma az ODF?
"Ezek szerint az tök normális az MS-től hogy lop, csal, hazudik és tisztességtelenül jár el. Ez a lételeme..."
Tudod megint csak azt tudom mondani.
1. Szerinted az, hogy Windows8-ból szinte már csak OEM van, azaz az MS lassan felhagy a közvetlenül értékesítéssel, az hogy fér bele neked ebbe a csodálatos megvesztegetős, korrupciós világképedbe. Hogy tudná azokat megvesztegetni, akik nem is tőle vásárolnak. Ja, tudom, MS ügynökök járják az országot és pénzt osztogatnak mindenkinek. Ne hagyd hogy ez megzavarjon!
2. Tudod rágalmazni mindenki tud. Bizonyítsd be. Addig ez csak te a fantáziádban létezik. Szerintem az MS csak számlával ad el, Magyarországon biztosan. Ja és azt sem értem, miért nem azokra haragszol, akik hagyják magukat megvesztegetni. Már bocsáss meg, de tiszta vicc a hozzáállásod.
3. Nemrég született egy elméletem a hozzád hasonlóan gondolkodóknak. Zavar, hogy az operációs rendszer (irodai szoftver) fejlesztésből pénzt lehet csinálni? Zavar, hogy az MS jól keres? Gondolj bele, az operációs rendszer a leggyakrabban használt szoftver a világon -> ezt gondolom nem kell bizonygatnom. - Mi lenne, ha az operációs rendszer fejlesztéséből nem lehetne pénzt csinálni???
Akkor nagy gáz van, el lehet felejteni a számítógépet, mert vége a számítástechnikának.
4. Tudod nem nagyon rajongok a koca szabad szoftver fanatikusokért, akik azt hiszik, hogy azzal, hogy ilyen fórumokon szidják az MS-t, ezzel használnak a szabad szoftvernek, és már benne vannak a csapatban. Azt gondolom, hogy csak van benne, aki megfelel annak a követelménynek, hogy írja, olvassa, szerkeszti és kiadja a nyílt forráskódot. Jól látod a program használat nincs közte, meg a fölösleges szájtépés sem, úgyhogy én be is fejezem ezzel. Tudod, hiába üvöltöd a csapat nevét a lelátóról, hiába veszed meg a mezét, lehetsz te a legnagyobb szurkoló, ettől nem vagy benne a csapatban.
5. Gondolod, hogy a nyílt forráskód, vagy a ingyen szoftver felsőbbrendű? Épp arról beszélgetünk, hogy a Canonical tojik rád, mert megteheti. Mert nem tartozik neked elszámolással, nem vagy neki senki, hogy bármit is számon kérj rajta. Mert akkor fog a te szád íze szerint fejleszteni, ha adsz is érte valamit. Kérnéd tőlük vissza a Gnome2-t -> Mit adsz érte cserébe? Tudod! Van az a pénz, amiért a Canonical visszarakná a Gnome2-t. Erről (is) szól a szabad szoftver - nem a termékért fizetsz, hanem a szolgáltatásért. Kell valami extra szolgáltatás a programba (Unity helyett Gnome2) - fizesd ki és máris benne van.
Ha nem adsz semmit, akkor meg örülj annak, amit kapsz. Így működik a világ, nem a pénz, hanem a csere működteti. Próbáld ki! Kérj valakitől kölcsön (nem muszáj pénzt), aztán megint és megint és ne add vissza. Szerinted mi lesz a vége?
6. Nem gondolod komolyan, hogy az MS önként és dalolva dobja az állami megrendeléseket? Az egy stabil, óriási piac, ami biztosan fizet, és bármennyire is fáj azért ad is érte valamit cserébe. Pl: egységes felületet - mindig nevetnem kell mikor a "linuxosok" szidják az MS-t a szabványokért. Tudod ha lenne itt ellentábor, megtelne pár ezer oldal a linuxos nem szabványokért. Ja és persze a szabvány és a szoftver nem ugyanaz. Bár sokan keverik.
7. Akármennyire is nem fog tetszeni, van egy rakás olyan dolog, amit pl: a Libreoffice nem tud és az MS Office meg igen. Csak két példa: a tré Base kontra Access. Vagy van például online Libreoffice? - mert én nem tudok róla. Kicsit le vannak maradva a fejlesztéssel. Azaz bármennyire is fáj, nem a semmiért fizetnek a cégek vagy az állam az MS termékekért. Az hogy te nem szereted, attól még másnak érhet pénzt. Miért nem azokra haragszol, akik fizetnek érte? Azok tartják életben az MS-t.
8. Felmérések. Már bocsáss meg, de ha csinálnának egy felmérést a munkahelyeden, akkor az derülne ki, hogy az általad elképzelt csodálatos migrálást csak te tartod jó ötletnek. A többiek mind ellened szavaznának, és az MS-nek egy büdös vasat nem kellene ezért fizetnie senkinek. Ennyit a megvesztegetésről, meg a korrupcióról. Ja és visszafordítom a logikádat. Ha az MS tényleg mindenkit megveszteget, akkor miből lesz az eredmény?
Remélem érted a logikát?
MS termékek eladás bevétel - költségek= Eredmény1
MS termékek eladás bevétel - költségek - megvesztegetés = Eredmény2
Eredmény1 > Eredmény2 -> ha amúgy is megvennék, akkor minek vesztegetni? Tiszta ráfizetés.
Na jó ezt a témát ejtettem.