Jani haverjaA "jobb kezes vagyok, miért van baloldalon bármi is" indokokat nem értettem sosem, és előttem valaki le is írta, hogy a balról jobbra való alapvető gondolkodás logikusabbá is teszi, hogy a dolgok bal oldalt legyenek. De legyen, elfogadom. Nekem mondjuk sokkal kényelmesebb a bal oldalon, pont azért mert jobb kezes vagyok, az egerem így a jobb oldalon "pihen", ha nem tűnne el a panel akkor azért jó, mert így is az aktuális ablakban maradok, görgetéskor pl ez a kényelmes, ha meg előtűnne, akkor meg zavarna, az előtűnés. Nem az az elsődleges feladata az ablakkezelőnek, hogy előtérben legyen, és nem az, hogy állandóan ablakot váltsak, hanem pont munka közben engedje a legtöbb teret, egyébként meg ha muszáj, csak akkor legyen ott. Nem tudom, hogy ti mit dolgoztok, őszintén szólva nem is érdekel,de az ALT+TAB ill. ALT+0(Unityben az adott program több példánya közt lehet benne váltani) nálam az alapvető ablak választó és nem a panel, meg az anyámkínja. Ezt viszont tök jól megcsinálták a kanonikálék. Így ezért nem értem, hogy sokan miért vannak annyira kiakadva.
A te elrendezésed iszonyatosan zsúfolt, és ha csak a böngészőt nézem, kevesebb mint a háromnegyede a hasznos terület, én megőrülnék a gépeden. Miközben én dolgozom, bőven elég fent az a csík, ne legyen sehol semmi csak, ami kell. Valahogy így.
De igazából ez nyilván emberektől függ, így már értem a háborgást. Ennyire ellentétes igényeknek nehéz megfelelni.
De ebből jöhet egy újabb gondolat: ha jól emlékszem 2 és fél 3 éves projekt a unity. A gnome 10 éves előnyben van, az idő haladtával a Unitybe is kerülnek be a felhasználói igények kielégítését bővítő lehetőségek illetve 3rd party fejlesztések is egyre inkább elérhetőek. Nem tudom, hogy a gnome3 a gnome shellel milyen testreszabhatósági szabadságot ad egyébként, de tudtommal ők is elég sok mindent eldobtak azért, hogy minden szép cukorszirupos legyen, aztán szépen bővítik...
Nem akartam senkit sem letámadni. Úgy gondolom, hogy ahogy az ember lakása, meg munkaasztala azért van, hogy kielégítse az ember igényeit, és mondjuk ne az ember legyen a lakásért, ugyanúgy ez érvényes lehet a desktopra. Szóval használjatok azt és úgy, amit akartok, csak egyszerűen nem értem, hogy miért kell háborogni, és 10oldalakat teleírni "+1"-gyel, miután valaki mondott egy rossz szót a unityről.
Asszem most már mindent elmondtam, elég hosszú regényt írtam én is, többet már nem tudok.