obligat"A netbook kifejezés mond neked valamit? (így képzeld el: tablet egybeépített klaviatúrával, tapogatás nélkül, vagy minilaptop, korlátozott erőforrásokkal, általában atom-cpu-val, ami nem egy nagy vitéz, de cserébe kis fogyasztású)"
Igen ugyanazok a képernyőarányok, mint laptopnál vagy a szélesképernyős monitoroknál csak kisebb. Azaz tipikusan az a felület, ami egyenesen kívánja az oldalsó menüt. Vagy bármilyen megoldást csak nem ezt a helypazarló gnome2 menüt. Egy kde + icon-task -> legalább 10 alkalmazás elférne egymás mellett, és még mindig nem lenne túlzsúfolt. Ezzel azt hiszem megint öngólt lőttél, mint az r1 userrel.
"$ sudo apt-get install gdm gnome-shell synaptic deborphan"
Rátaláltál a gnome-shell-re? Hurrá. Melyiket? Mert a 3.4-t még lehet elég jól gnome2-síteni valahogy így:
http://ubuntuone.com/7XJMVGvYfbgYF46r8PpPXf
Azaz csináltam hozzá indítómenüt, dokkolót, hogy a dokkolót ne a bal felső sarokból kelljen indítanom (ami ugye 1 helyett 2 egérmozdulat), hanem csak a felső oldalról. Bár azt elismerem, hogy az egér bal felső sarokba húzására előjövő menü az tetszik. Ebben e formában amíg a 12.04 támogatott akár te is tudnád használni, de:
A rossz hírem az, hogy az újabbat a 3.6-t már nem. Legalábbis nekem nem sikerült. Így viszont az csak egy Unity utánzat egy idegesítő alsó értesítő sávval, és azt kell mondjam még annyira sem való desktopra mint a Unity. Pont emiatt kell most elviselned a hozzászólásaimat, mert a 3.6-s gnome-shell nem tetszett, ezért próbáltam ki újra a Unity-t. Pár hónap gnome-shell után már teljesen használható volt, minden kézre esett, előtte nekem sem tetszett.
Úgyhogy attól tartok csöbörből vödörbe kerültél.
"gnome2 lesz. (legvégső esetben apt-get helyett yum)"
Nem lesz. Mindegy hogy fork vagy klón, vagy reszelgetik még az eredeti kódot, az már nem lesz ugyanaz -> dobták a fejlesztői, nincs frissítés, nem lesznek új funkciók vagy lesz, csak az már nem lesz gnome2. A Fuduntu-ról meg csak ennyit:
"csak épp egyik sem túl stabil, vagy csak bonyolult, " - mit gondolsz, mi vár rád? Friss és stabil rendszer? Bőséges csomagválaszték? Kitesztelt stabil rendszer sok felhasználóval? Bár legyen szerencséd, legalább véget érnek a sirámaid. Amúgy jól néz ki, de inkább a Pear OS-re (OS X-re) hasonlít és nem a gnome2-re.