Kittus2Nem tudom feltűnt-e, de egy csomó egymásnak ellentmondó dolgot írtál többek között.
Pl:
1. "A Májkroszoft számomra a leginkább unszimpatikus szoftverpiaci szereplő, amiről leginkább a marketing és jogi osztályuk, valamint a piaci stratégiájuk tehet. Ez igaz akkor is, ha az Apple erősebb kézzel védi jogait és érdekeit mint a májkroszoft, ám termékeiket nem akarják minden áron másokra erőltetni."
Egyrészt beismered, hogy az Apple rosszabb. Másrészt te vagy az élő példa, hogy ha nem akarod, akkor nem tudják rád erőltetni. Tehát nem igaz.
2/1. "Ergó csak olyan telcsit veszek majd a jövőben, amelyik kompatibilis (jól szinkronizálható) vmilyen linuxxal és nem Májkroszoft terméket futtat."
"Már jó ideje nem az ép ész és a szakértelem irányítja az üzletet, hanem kizárólag a pénz, amit én "sajnos" figyelembe veszek."
Most akkor el kellene döntened, hogy pénz az egyetlen, vagy az MS odafigyel a kompatibilitásra is.
2/2. "Ergó csak olyan telcsit veszek majd a jövőben, amelyik kompatibilis (jól szinkronizálható) vmilyen linuxxal és nem Májkroszoft terméket futtat."
"Ami pedig a felületeket illeti, én inkább a funkcionalitásra szavazok, ami pedig esetemben biztosan nem az univerzális felületek beköszöntét fogja jelenteni, mobilon, TV-n, és deszktopon egyaránt."
Szerintem az univerzális felület pont a kompatibilitás megkönnyítése + kezelhetőség egyszerűsítése miatt van.
Ja és a pénzről.
Gondolod, hogy a Mozilla alapítvány vagy akár az Ubuntu alapítvány céljai között szerepel a veszteséges működés? Vagy bármelyik szervezetnél, amelyik nem pénzmosással foglalkozik? Gondold el az Ubuntu alapítványnál a bejövő pénz nem fedezi a kiadásokat. 1-2 hónap és lekapcsolják az áramot, a fizetett alkalmazottak nem kapnak bért stb. Szerinted?
Már előre félek miket fogsz írni, ha ezekre rájössz:
1. http://techcorner.hu/pcworld/zartabba-valik-az-ubuntu-fejlesztese.html
Csak példának: Kiadták úgy, hogy kihagyták a fejlesztésből a közösséget.
http://www.ubuntu.com/devices/phone
2. Szoftverbolt, Amazon, Ubuntu one - csupa csupa (részben) fizetős szolgáltatások. Ez egy az egyben megegyezik az Apple, Microsoft és a Google stratégiájával, annyi a különbség, hogy egyelőre az Apple és az MS termékekért egyelőre fizetni kell. Azaz az online szolgáltatásokból várják a pénzt nem az op.rendszertől.
3. Nem tűnt még fel senkinek, de az Ubuntu stratégiája kezd kísértetiesen hasonlítani a Google-éra. Ami Google annyit tesz, hogy csak ő fejleszt és csak utólag adja ki a kódot, amivel gyakorlatilag kizárja a versenytársakat (olyan mintha zárt lenne a forráskód) és csak azt lehet hozzá fejleszteni, amit a Google enged, mert ha nem, akkor nem lehet majd frissíteni az újabb verzióra.
4. Nem olyan régen jót nevettem ennek a cikknek:
"http://www.origo.hu/techbazis/20121026-megszeliditettuk-a-windows-8at.html"
"Egyáltalán nem rossz a Windows 8, csak meg kell tanulni" - mondata után.
Mit fognak mondani szegény fanatikusabb linux userek, akik eddig azzal érveltek, hogy az a jó a Linuxban, hogy tanulni kell?