Attila55Valamit félreérhettél, mert nem egyből pendrive-ra készül a Live, hanem ahogyan írtam is, .sblive formátumban mentődik, és nyilván a munkakönyvtárba. Talán még sem lett olyan logikus ennek a felépítése, mert különben ez szembetűnő lenne. Például minek lenne ott egy listadoboz, tetején a felirattal, hogy elkészített Live rendszerképek? Vagy minek lenne külön gomb arra, hogy ezeket USB-s adattárolóra tudd írni? Eleve, fel sem tűnik, hogy a gombok egy része inaktív, viszont új képet tudsz készíteni bedugott pendrive nélkül is?
Ha nem adtál hozzá a kivételekhez egyetlen elemet sem, akkor a felhasználói könyvtárak tartalma teljes egészében bekerül, igen, kivéve néhány technikai elemet, meg a kukát. De természetesen csak akkor, ha bepipáltad azt, hogy az adatfájlokat is vegye bele. Vagy nem vesz bele adatfájlokat, vagy beleveszi őket a kivételi listának a figyelembevételével. Alapértelmezetten nem vesz bele ilyen elemeket, mert a fő cél nem adatmentés, hanem a telepített rendszer visszaállíthatóságának a biztosítása. De ezt már vagy ezerszer elmondtam neked. Ez a cél, vagyis a program létezésének az alapja továbbra sem változott meg.
Nem tudom, hogy a GRUB 2-vel kapcsolatban már megint mi a problémád, a funkció már az előző verzióval bekerült a Systembackbe. Készítesz egy Live-ot, azt bebootolod, rákattintasz a Rendszerjavításra, felcsatoltatod a partíció(ka)t a beépített csatoláskezelővel, kiválasztod a GRUB 2 javítását meg a céleszközt, és rákattintasz a Tovább gombra. Ennél egyszerűbb sosem lesz, de már mondtam neked, hogy van rá célalkalmazás. Ha az én megoldásom nem tetszik, akkor kérlek, hogy használd azt.