szigetMegint én! Szóval átolvastam a kommenteiteket, és örülök, hogy nektek bevált. Hozzáteszem, hogy volt Ubuntu, Lubuntu, Mate, Cinammon és a régebbi gépemen az a nagyon egyszerű linux ami memóriából működik ( nem jut eszembe a neve sajnos most )Az összes problémám, hogy míg windows alatt 40-50 fokos a laptop átlag netezéstől, az Ubuntu/Mate alatt 60-70 fokig is elmerészkedik. Ha nem vírusos a windows ami igen, marha nagy hátránya, akkor sokkal kevesebb energiaforrást használ fel. Ez tényszerű igazság, linux kernelbe nincs beleírva az energiatakarékos mód. Belelehet írni, több angol fórumon szó volt róla. Ami engem felhúzott, hogy ez hogy történhet meg hogy másnap nem akar asztalt buherálni nekem? És nem tudok semmit se csinálni, még egy terminált sem megnyitni.Több éve foglalkozok rendszerek újratelepítésével, elég sok megfordult már a kezem között. A Mate-ra azért hivatkoztam, mert igen windowsos is, de egyedül az futott stabilan! Bár ott is voltak olyan hibák, hogy a "start" menü ikonjai gigantikusra nőttek maguktól csak úgy random, de ez még elviselhető volt. Mindenki próbálja ki én meguntam a linuxot. 4-5xjáratta le magát már előttem. És próbálkoztam vele, tetszik a rendszer küllemre felépítésre, de nem az igazi.