Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy az ubuntu hol tárolja az ablakkeretek képeit a panelek kinézetét és azokat a dolgokat amelyekkel egy tém aszemélyre szabható? Hogy tudok egy saját témát megcsinálni a legegyszerűbben? köszi a választ
ubuntu téma
www.gnome-look.org És itt van egy olyan, hogy gtk2 az a "kinézet". Kell még esetleg egy ikon téma meg háttérkép meg az ablakkezelőt se árt témázni, az meg a metacity de ha asztali efekteket használsz akkor az Emeraldhoz nézegess témákat. A témákat telepíteni pedig a megjelenés menünél tudod ;-)
[törölve]
sapi87Én még magyarul nem találtam leírást, hogyan lehet új témát létrehozni az alapoktól. Érdemes egy meglévő témát buherálni. Általában a home könyvtárad .themes könyvtárában vannak az ablakkezelő témája és a gtk téma is (ha egyedül használod a gépet, akkor mindenképpen).
a panelek betűszínét hol tudom beállítani? ez elég fontos lenne!
A GTK-ban nincs akkora szabadság. Bár QT-ban sincs. :) A panelek menüi ugyanolyan menük, mint a többi, tehát valamelyik kompozíció kezelővel tudod módosítgatni, akár Compiz Fusion, akár a 8.04-től maga a Metacity is tud ilyet, bár utóbbi annyira nem állítgatható. A betűk is ugyanolyanok lesznek, mint a menüsorok betűi. Saját GTK és Metacity témát készíteni nemtom hogyan lehet, de biztosan van hozzá valami tutorial valahol. :)
Akkor ezt hogy csinálják? http://www.gnome-look.org/content/show.php/ColorBit-Gray?content=78300 Ott a panelon fehér a betű, de minden más betű fekete. Pont minap gondolkodtam, hogy az ilyen témákat hogy csinálják? Panel "festéséig" eljutottam. :) Csináltam Gimpel 25x25 jpg-t színátmenettel és azt beraktam háttérnek. Az ablak cuccait vajon hogyan lehet?
n.m.i Egy egyszerű példa, hogyan tudod megváltoztatni a panel elemeinek betűszínét : - az usr/share/themes könyvtárban adott a Clearlooks téma (könyvtár), erről készítesz egy másolatot, pl. Clearlooks-Custom - a Clearlooks-Custom/gtk-2.0/gtkrc fájlt megnyitod szerkesztésre, majd írd hozzá a következőt (mehet a legelső sorba) : include "panel" - ugyan itt hozz létre egy panel nevű fájlt a következő tartalommal : style "panel" { fg[NORMAL] = "#ffffff" } widget "*PanelWidget*" style "panel" widget_class "*Panel*Applet*" style "panel" - a Főmenü -> Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés beállításoknál a Téma fül alatt, a Testreszabás gomb, A Felhasználói felület elemei fül alatt válaszd a Clearlooks-Custom -ot
[törölve]Tervbe véve egy magyar leírás az desktop testreszabásáról. Ha Hardy megjelenése után majd a dokumentációk közé érdemes lesz benézni.
Hali, Én találtam egy opciót erre: /usr/share/themes/UbuntuStudio-Feisty/gtk-2.0/gtkrc Ennek a 78. sora tartalmaz egy ilyen opciót: hilight_ratio = 1.0 Enélkül a panelen fekete a felirat. De hogy konkrétan hogyan épül fel egy ilyen fájl hogy működjön is, lövésem sincs...