Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Hírek, események

Itt a második Ubuntu App Showdown pályázat

Az Ubuntu bejelentette a második Ubuntu App Showdown pályázatot. A résztvevők feladata alkalmazások fejlesztése és publikálása az Ubuntu SDK (fejlesztői környezet) segítségével az Ubuntu Touch platformra. Erre 6 hét áll rendelkezésükre. A pályázatban egyaránt részt vehetnek eredeti és portolt, valamint natív és HTML5 alkalmazások is. A verseny győztesei egy LG Nexus 4 telefont nyernek, természetesen Ubuntu Touch rendszerrel. Emellett a győztesek lehetőséget kapnak arra, hogy alkalmazásuk bekerüljön a telefonokra és táblagépekre szánt telepítő képfájlba. Ezen túl minden értékelhető alkalmazás elérhető lesz telepítésre az Ubuntu Touch eszközökön a Dash alkalmazások lencséje segítségével, az új Click csomagformátumban a MyApps beküldési folyamaton keresztül.

A zsűri tagjai

Az alkalmazásokról egy ötfős zsűri dönt majd. Ennek tagjai:
  • Jono Bacon, az Ubuntu közösségi vezetője
  • Joey-Elijah Sneddon, az OMG! Ubuntu! írója és főszerkesztője
  • Lisette Slegers, a Canonical felhasználói élményért felelős dizájnere
  • Nekhelesh Ramananthan, Ubuntu Touch Core App fejlesztő
  • Bill Filler, az Ubuntu Phone & Tablet App csapatának műszaki vezetője

Az elbírálás szempontjai

A zsűri az alábbi szempontokat mérlegeli majd döntése meghozatalakor:
  • Általános érdeklődés: Az olyan alkalmazások, amelyek az átlagos telefonhasználó érdeklődésére is számíthatnak, magasabb pontot kapnak. A bírálók azt javasolják, hogy nézz utána, milyen alkalmazásokat szeretne a telefonhasználók többsége, és ismerd fel azokat az igényeket, amelyeket az alkalmazásod kiszolgálhat.
  • Szolgáltatások: Az alkalmazás kínáljon sok hasznos és érdekes szolgáltatást.
  • Minőség: Az alkalmazás legyen jó minőségű, stabil, hibáktól mentes.
  • Dizájn: Az alkalmazás kövesse az Ubuntu Design Guidelines előírásait, hogy valóban úgy nézzen ki, olyan érzés legyen használni, és úgy működjön, mint egy Ubuntu app.
  • Figyelemfelkeltés, promóció: Plusz pontokat ér, ha valaki a blogjában, Twitteren, Facebookon vagy Google+-on, esetleg más formában rendszeresen információkat oszt meg az alkalmazásáról a fejlesztés ideje alatt.
Ha nem tudsz programozni, de szeretnéd megosztani az ötleteidet arra vonatkozóan, hogy milyen alkalmazásokat látnál szívesen, küldd be a javaslataidat az Ubuntu App Showdown Reddit oldalán.

Hogyan vehetsz részt benne

A pályázatban bárki részt vehet. A hat hetes periódus 2013. augusztus 7-én, szerdán indul. További információk: Ubuntu App Developer

Hozzászólások (10)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél

Az Ubuntu bejelentette a második Ubuntu App Showdown pályázatot. A résztvevők feladata alkalmazások fejlesztése és publikálása az Ubuntu SDK (fejlesztői környezet) segítségével az Ubuntu Touch platformra. Erre 6 hét áll rendelkezésükre. A pályázatban egyaránt részt vehetnek eredeti és portolt, valamint natív és HTML5 alkalmazások is. A verseny győztesei egy LG Nexus 4 telefont nyernek, természetesen Ubuntu Touch rendszerrel. Emellett a győztesek lehetőséget kapnak arra, hogy alkalmazásuk bekerüljön a telefonokra és táblagépekre szánt telepítő képfájlba. Ezen túl minden értékelhető alkalmazás elérhető lesz telepítésre az Ubuntu Touch eszközökön a Dash alkalmazások lencséje segítségével, az új Click csomagformátumban a MyApps beküldési folyamaton keresztül.

A zsűri tagjai

Az alkalmazásokról egy ötfős zsűri dönt majd. Ennek tagjai:
  • Jono Bacon, az Ubuntu közösségi vezetője
  • Joey-Elijah Sneddon, az OMG! Ubuntu! írója és főszerkesztője
  • Lisette Slegers, a Canonical felhasználói élményért felelős dizájnere
  • Nekhelesh Ramananthan, Ubuntu Touch Core App fejlesztő
  • Bill Filler, az Ubuntu Phone & Tablet App csapatának műszaki vezetője

Az elbírálás szempontjai

A zsűri az alábbi szempontokat mérlegeli majd döntése meghozatalakor:
  • Általános érdeklődés: Az olyan alkalmazások, amelyek az átlagos telefonhasználó érdeklődésére is számíthatnak, magasabb pontot kapnak. A bírálók azt javasolják, hogy nézz utána, milyen alkalmazásokat szeretne a telefonhasználók többsége, és ismerd fel azokat az igényeket, amelyeket az alkalmazásod kiszolgálhat.
  • Szolgáltatások: Az alkalmazás kínáljon sok hasznos és érdekes szolgáltatást.
  • Minőség: Az alkalmazás legyen jó minőségű, stabil, hibáktól mentes.
  • Dizájn: Az alkalmazás kövesse az Ubuntu Design Guidelines előírásait, hogy valóban úgy nézzen ki, olyan érzés legyen használni, és úgy működjön, mint egy Ubuntu app.
  • Figyelemfelkeltés, promóció: Plusz pontokat ér, ha valaki a blogjában, Twitteren, Facebookon vagy Google+-on, esetleg más formában rendszeresen információkat oszt meg az alkalmazásáról a fejlesztés ideje alatt.
Ha nem tudsz programozni, de szeretnéd megosztani az ötleteidet arra vonatkozóan, hogy milyen alkalmazásokat látnál szívesen, küldd be a javaslataidat az Ubuntu App Showdown Reddit oldalán.

Hogyan vehetsz részt benne

A pályázatban bárki részt vehet. A hat hetes periódus 2013. augusztus 7-én, szerdán indul. További információk: Ubuntu App Developer

Drága gyermekem írnák én, ha lehetne futtatni rajta a .net basic -et!

eszesDe méghozzá az a neve, hogy basic. Ez már akkor létezett amikor még személyi számítógép még a levegőben sem volt. Régi gépemen volt w95 és dos alatt volt egy basic-em. Azóta a nyelv regeteget változott. De tessék itt a nyelvben használatos pár alapvető kód. if,elseif,select,select case, for lop, loop while, és társai. pl.: dim x as integer =0 (ez alapból nulla de azt mondta a tanár biztos ami biztos!) txtbox.text = "0" (Ez string) x= txtbox.text (Igaz stringet adtunk meg de maga átkonvertálja integer-ré) if x=0 then lbl.text.visable = on and lbl.text= ("A szövegdobozban egy természetes egész szám található a " and x "." ) end if me.close (Bezárom a programot) Ez miért jó konkrétan nagyon hasonlít a többi nyelvre de ahogy látot a .net azaz a pont háló egyszerűsít előre meg van írva sok alap cucc amit csak előhív az op. rendszerből. Vizuális nem kell írni konkrét hosszú hosszú oldalakat ahoz, hogy megjelenjen egy ablak de, ha akarod komolyan szélyre szabhatod. Most amit írtam az lehet, hogy épp egy baromság, mert már rég nem néztem át de komoly kis hobby programozó voltam csináltam elsőnek egy Xp tweaker-t majd egy It caffé progit. Pár alap fügvény és pár előhívással "csodákat" lehet művelni. Én csak ajánlani tudom.

87xmanKöszi :) Jelenleg is főállású fejlesztő vagyok, csupán a .NET keretrendszer létjogosultságát kívántam némiképp megkérdőjelezni. :) Amiket írtál, azok a .NET nélküli keretrendszereken is működik. A Microsoft a .NET-tel újra feltalálta a meleg vizet.

rapfenKöszi a progit jelenleg szedem nagyon jónak néz ki elsőre! :)

87xmanKendek tárolóját érdemes felvenni. Szeretni való nyelv.

rapfenHát mindenképpen előbb fog működni a Gambas az Ubuntus telókon mint a VB.NET, az már biztos. Armhf-re már jelenleg is elérhetőek a tárolómból a csomagjai.

87xmanint x=0; bool ok; ui->txtbox->setText("0"); x=ui->txtbox->text().toInt(&ok); if ((ok) && (x >= 0 )){ ui->lbl->setVisible(true); ui->lbl->setText(QString("A szövegdobozban egy természetes egész szám található a %1.").arg(ui->txtbox->text()); // így is jó: setText(QString("A szövegdobozban egy természetes egész szám található a " + ui->txtbox->text() + ".")); } Ha jól gondolom az Ubuntu SDK az egy módosított QtCreator. Abban én így csinálnám a te fenti kódodat, bár ez még mindig nem a QtQuick de abban sem lehet bonyolultabb. Próbáld ki ez is ugyanaz mint a te kódod és a Qt-nek nagyon jó a dokumentációja.

Ennyivel később: 9 év