BobbahIgen Openwrt. Telepített szolgáltatások: Dinamikus DNS, Ushare, hd-idle, p910nd nyomtató szerver, Transmission, Vsftpd, Ftp backup, Samba, Upnp, minidlna, tűzfal , etherwake, qos. A transmission sebessége nincs lekorlátozva. A QOS / Quality of Service/ fogja meg, ha máshová kell a sávszélesség/. A csatlakozás/leválasztás szerintem gyorsabb, mint egy gyári firmware-nál. A seed-et nem veszem észre, épp a QOS miatt, a transmission-nak csak alacsony proiritást adtam. Mindez simán elfér a router talán 8 megás memóriájában, de a gyorsabb működés érdekében kapott a vinyóról egy swap partíciót, és egy 512 Megás overlay tárolát is. A vinyó egy 2,5 colos laptop hdd. USB3-as külső házba szerelve, az usb kábelt szétvágtam, így nem a routerről, hanem egy külső 5 voltos trafóról kapja a tápot. Hiába szabvány az USB, a router tápja nem tudta a vinyót felpörgetni, de így legalább a trafó, és nem a router melegszik. A firmware -ért köszönet Vargalex -nek.
http://logout.hu/bejegyzes/vargalex/openwrt_for_tp-link_tl-wr1043nd_by_vargalex/hsz_1-50.html