eszesTisztelt Eszes, a laposomon SSD-n van a fő rendszerem(arch) , a 128gb ssd-n csak egy gyökér, és egy boot partíció van. Boot partíció csak azért, mert tesztelgetem az iso file-okból való boot-olásokat. Adattárolásra a másodlagos 750gb-os vinyón van egy adat partícióm, amit cloud-ba mentek pluszban. Ezenkívül a routeremen (erre tölt a torrent is) is van egy, plusz adat partíció, ahová harmadjára is kimentem a fontos dolgokat. A másodlagos vinyómon mindig van egy plusz linux telepítve(jelenleg elementaryOS) , ami szintén eléri az összes partíciót. Van 8gb Ram-om, még a /tmp .nek is a ramba csináltam virtuális meghajtót, hogy ne terhelje, az ssd-t. Nem használok hibernálást sohse, csak leállítás és restart játszik. Ezek után, megmondanád, miért is fontos a /Home partíció? Akármelyik rendszerem újrahúzom, semmi nem változik, az adataim megmaradnak, a másodlagos linux is csak azért van , hogy ha szétkefélem a rendszerem, akkor se kell live pen- hez nyúlni. Ha meg újratelepítem az egyik os-t, akkor a rendszer config (pl fstab) cuccaimat simán átrántom valahonnann. A lényeg az, hogy újrahúzás esetén csak egy partíciót cseszegetek. Ez neked elég biztonságos? Ezen kívül állandó készenlétben áll 3 db pendrive live rendszerekkel, telepítőkkel és configokkal. De , ha még ez is kevés lenne, akkor a családban van még 2 laptop, egy asztali pc, egy tablet , ahová a legfontosabb dolgaim, szintén mentem. Ha még ez is kevés volna, akkor ott az okostelóban a kari, plussz szinkronizálva a fontos dolgok, onnan ép a dropboxba. Ezek után, mégegyszer kérdezem???? miért is kellene nekem /home partíció?