istjuMiért is tennék ilyet. Nem ellened beszélek, hanem a nyilvános cloud-szolgáltatók ellen. Elmondom miért.
Lett dropbox-fiókom, felhízlaltam, gondoltam teljesen jó lesz ilyen-olyan motyóknak, amelyek nem kellenek állandóan, de jobb ha tudok hozzájuk egy "biztos" elérést állandóan.
Leszedtem az appjukat androidra is, amely azonnal a fényképek automata feltöltéséért nyüsszögött, de persze hanyagoltam a kérdést, mert más dolog ha belenéz valami kínai takonypóc és lát egy halom telepítőt, meg backup-ot(titanium backup pro oda tolja a telefon appjainak mentéseit például), meg egészen más, ha ott vigyorgok neki én, vagy a családom, vagy akármilyen doksi, amihez semmi köze.
A regisztrációm után úgy fél évvel pittyeget a telefonom ahogy addig sohasem, miszerint befejezte a dropbox szinkront, ráadásul úgy, hogy nagyjából akkor már több hete felé sem néztem, és ráadásul a Camera Uploads mappát bogarászta. Mondanom sem kell finoman bokánf*stam magam, mert a telefonban nincs adott esetben felvállalhatatlan kép, de ha egyszer megtiltottam neki, akkor ne buzerálja már a képeket.
Nézem mit szinkronizált, nos egy gyaníthatóan hatvani, vagy Hatvan környéki házaspár(?) kifejezetten nem szégyellős házi videói és képei vannak az én accountom egyik mappájában(Camera Uploads). Gondolom telepítette valamelyikük a dropbox app-ot és az küldözgeti a fotóikat felhőre, csakhogy az én fiókomba, vagy abba is. Írtam a supportnak, azóta sem méltattak figyelemre, változtattam jelszót, a helyzet változatlan, gondolom így a hiba náluk van, valamilyen folyamat félrelinkelődött, ráadásul nem érdekli az egyéni azonosító.
No erre gondolok, amikor azt hallom felhő, meg biztonság ugyanabban a mondatban.
És arra hívnám fel a figyelmet, ha egyszer valami kódolt holmi jön, akkor persze törlöm, mert nem érdekel, ellenben lehet ha valami indiai matekzseniében landol nem biztos, hogy nem a kihívást látja benne :)
Érti-e kend?