Attila55Na lassuk csak: az altalom adott link 7. kepenel valaszd a particiok manualis beallitasat(azaz az utolsot), ezek utan latni fogod ezek utan majd a pendrive-don levo particiokat, torold mindegyiket, es hoz letre egy ext3-as file rendszert(ha nem engedi az ext3-at akkor ext2), ezek utan allisd be ezen particio csatolasi(mountolasi) pontjat allistd / -re azaz gyokerre, igy oda fog felkerulni a rendszer. Hat igen egy live memoria kartyara nem kene tul sok minden, most megfogtal... kozben talaltam egy ilyet igaz ehez kell windows, mert a scipt az csak ott mukodik... vagy van meg egy ilyen lehetoseg is, itt alapjaban veve a live cd-n levo rendszert mented at....

Duncan"az altalom adott link 7. kepenel valaszd a particiok manualis beallitasat" Ezzel és tulajdonképpen az egésszel nincs semmi problémám. A gond ott van, hogy a flash-cuccosok, nem bírnak ki túl sok írás-olvasás műveletet. Írásból egy elemi cellán csak párezret. Namost ha elkezd oda valami swappolni, vagy naplózni, vagy indexelni, vagy mittoménmit csinálni, akkor cseszhetem, mert hamar elhal. Emiatt, meg a kisebb helyigény miatt kellene szerintem a live-rendszer. Olvasd el a Slax leírását. Abban jól meg van fogalmazva a dolog. (Meg ne kérdezd, hogy akkor miért nem azzal dolgozok. Mert eddig még csak a keménykócsag ismert fel minden cuccost a gépemben. Például a wifit és a webkamerát nem látta sem a Suse, sem az UHU, sem a Slax.) Szóval koncentráljunk a live-megoldásra szerintem. OK?

Attila55Nekem nem volt elég a 2GB, menet közben megállt a telepítő, hogy nincs elég hely a pendrive-on.

Attila55Saját rendszeredről telepítő: remastersys http://www.hogyan.org/sajat-ubuntu-telepito

SSD-re nem is gondoltál??? a'la asus eee pc... és akkor tökéletesen kussba lenne a géped :) mondjuk az én álmom is 1 teljesen csöndes gép...

oloneiNos, ez sajna nem live, hanem csak egy méretes telepítő lett. Sajnos ez zsákutca.

charlieNem ez a lényeg. Nekem egy valódi live kellene, amin csak az van, ami nekem azon az egy gépen kell. Ebből adódóan picike, és minden be van rajta állítgatva. Azzal nem megyek semmire, hogy bebootol és ott állok, skype, meg magyar nyelvű szoftverek nélkül, a kócsagocska összes hibájával együtt. Na-mindegy, föladom. Majd egyszer ezt is megoldja valaki. Ennyi időm nekem sajna nincsen rá...

Milyen az a passzv hűtésű proci?, víz hűtésesről már hallottam de erről nem.

Attila55Én nem értelek. Az ami a telepítő cédén van, az egy rendes ubuntu. A telepítés nem áll másbol, minthogy 1:1-ben felmásolja a cédé tartalmat a megadott particiora, majd telepiti a grubot vagy lilot. ha a te rendszereden ott a skype, meg a magyar nyelv, akkor a sajat telepito cededen is rajta lesz.

Attila55nbem feltetlen hatalmas, az attol fugg, hogy milyen proci van alatta.

Ennyivel később: 14 év