sziasztok! kérnék egy kis segítséget,ha lehet.már három napja szenvedek a wifi beállításával.laptopom: asus f3l-ap019 típusú.wifi:atheros ar242x (az is eltartott egy ideig mire rájötttem,hogy ez az ar5007eg-nek felel meg,leglábbis remélem) végigcsináltam a hatlépéses telepítést, a végén annyit sikerült elérnem,hogy a win wireless drivers nevű progiban a "configure network" részben már látja a vezeték nélküli kapcsolatot.Aztán probáltam hogy az "Eszközmeghajtók" részben Engedélyezett, és Tiltott állapotban is volt az - Atheros Hardware Access Layer - Support for Atheros 802.11 wireless LAN cards de természetesen egyik modban sem működött. A kérdésem az lenne,hogy bekapcsoláskor el kell-e inditani valami programot a wifi működéséhez(ha igen hogyan), vagy sem?, vagy ha nem kell akkor mit tehetnék még? Fent volt még egyébként a madwifi is,de azt meg nem tudtam elinditani. /usr/bin/ -en belül lévő fájl nem indult el.mondjuk ez sajna más progikkal is így van.még nem értek a linuxhoz:s. előre is köszönöm a segítséget! hajrá Ubuntu! ja, és még valami.a Bluetooth-t és a wifit én egy gombbal tudom bekapcsolni, és a bluetooth működik.küldtem a telefonomra képet proba gyanánt. egyszoval teljes tanácstalanság..:S
Wi-Fi probléma Ubuntu 8.04 Hardy Heron alatt!
Sziasztok! A problémám teljesen hasonló, 7.10 alatt zárt meghajtóval hasított a wifi kártya, feltelepítve a Hardy-t 30 kBps a max. teljesítmény a 120 helyett. A kártya és a router Belkin 54g, Ralink 2500 as belsőséggel. Találtam egy csomagot synaptic-kal ralink-re keresve, ami ígéretesnek tűnt: rt2500, leírást: /usr/share/doc alatt, ami szerintem (abszolut kezdő vagyok, nem is hiszem el, hogy a kernelt bütykölöm) hasonló meghajtó cserét eszközöl, mint amit Noaa írt a http://skl-projekt.hu/leirasok/ALTALANOS/RT2K5.pdf alatt. A lépéseket megcsinálva hibaüzenettel állt meg mindig (sudo- val hamarabb, su-val és root jelszót kreálva később), és a kívánt kernel-részt nem sikerült kicserélni. Kipróbáltam a fenti linken leírtakat is, de ott is hibaüzenetet kapok. Persze odáig sima volt, hogy kikapcsoljuk a kernel részt, meg feketelista, úgyhogy azóta a kártya meg se nyekken. Van olyan lehetőség Ubuntun, hogy egy bevált régebbi kernel részt a későbbi verzióban lehessen használni? Mert ahogy kihámoztam amit cserélni kellene az egy külön meghajtó modul. Minden ötletet köszönök.
ekbertEzt töltsd le: http://rt2x00.serialmonkey.com/rt2500-cvs-daily.tar.gz Az oldalon a downloads rész valamiért nem jön be nálam, de rt2400-ast használok, ez pedig le akart töltődni, sz'al jó kell legyen. :) 1: kicsomagolod valahová (pl Asztal) 2: terminálban belelépsz a modul könyvtárába cd Munkaasztal/rt2500-cvs-daily/Module 3: kiadod a make parancsot make Elvileg simán le kell fusson 4: sudo make install 5: megnyitod szövegszerkesztővel a /etc/modprobe.d/blacklist fájlt nano /etc/modprobe.d/blacklist 6: a fájl aljára tekersz, és letiltod az eredeti modult ennek a beírásával: blacklist rt2500pci Ezután mentés, restart és működnie kéne. Nekem megy. :)
DcNdrewLefutott rendben, ahogy írtad, restart, és a wifi kártya ledjei szomorú sötétek azóta. iwconfig azt írja lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. ra0 RT2500 Wireless ESSID:"" mode: managed freq.=2.4 GHz Bit Rate 1 Mb/s RTS thr:off Fragment thr:off link quality:0 Signal level:136 Noise level:113 Rx invalid nwid:0 invalid crypt:0 invalid misc:0 Most van signal level, vagy nincs?
DcNdrewKedves, hogy feltételezed, értem amit írsz,de sajnos nem így van. Hogyan tudom beállítani a hálózatot? Grafikus felületen nem sokra mentem, terminálban csak egy parancsot ismerek, azt jól ki is próbáltam: sudo pppoeconf, talált két ethernet eszközt (ra0, eth0), nem tudott kapcsolódni, de azóta a ledek világítanak. (Amíg nem indul újra) A letöltött / kicsomagolt fájlokat letörölhetem?
DcNdrewAddig sikerült a dolog, hogy a kártya láthatólag műxik, iwconfig, ifconfig látja, a network monitoron már nincs felkiáltójel, de a vezetékes hálózatnak megfelelő ikont rajzolja, és adatátvitel nincsen. Az ikonra húzva a mutatót nem jelennek meg vezeték nélküli hálózatok, csak a kézi konfigurálás lehetősége. A jelerősség 90%, ami az előző 45- höz képest (a routertől fél méterre) nagyszerű. A routert pingelve értelmezhető eredmény nincs (0 sikeres csomag) Úgy érzem nincs messze a cél, de nincs több ötletem egyenlőre. Még egy furcsaság(?): a zárt meghajtók menüpontban fel van tüntetve a Ralinl RT2500 802.11g wlan driver ...., engedélyezve van, használatban van, de a fejlécen azt írja, hogy No propietary drivers are in use on this system. Jogos így?
DcNdrewUtánaböngésztem, sikerült ra0-ra átnevezni a kapcsolatot, iwconfig rendben,teljes sávszélességgel látja, a network managerben be tudom állítani jelszót, mindent (próbáltam barangoló móddal, DHCP-vel, rögzített IP-vel), de internet nincs, a routert nem tudom pingelni továbbra sem. A tálcán nem jelenik meg a hálózatom neve, ha rábökök az ikonjára. A vezeték nélküli hálózatok szerkesztése pont alatt már látszik. Mi lehet a baj? WEP-es titkosítás működik. Illetve nem működik. Segítség.
ekbertA vezetek nelkuli halozatok szerkesztese alatt csak a mar korabban elmentett jelszavas dolgok latszodnak. Ha 2.6.22-14-generic kernellel inditom a rendszert mukodik rendesen a wifi (RaLink2500) a 17-es vegzodesu kernellel viszont lassu, a fent irtak utan meg abszolut semmi. :( Ha valakinek sikerult mukodo megoldast talalnia az szoljon. ;)
Sziasztok! Nekem is wifi-s problémám van. Egy DLWG122 USB-és WIFI kártyát használok Ubuntu 8.04 alatt. Mondhatni tökéletesen működik, automatikusan feltelepítődött. Egy problémám van vele csak: ha elindítom a rendszert a kártya automatikusan nem indul el, csak akkor ha az USB-ből ki be húzom vagy egy network restartot adok neki. Hogy lehetne megoldani, hogy automatikusan elinduljon?
PistiEz szerintem nem fog sokat segíteni de hátha. Még anno 3 évvel ezelőtt nekem is hasonló problémám volt és mikor utánajártam, hogy mit kell beállítani, hogy ez ne legyen akkor mondták azt nekem, hogy ez a gép hibája nem a rendszeré! Mert a gép valamit rosszul csinál az indításkor és ha valami be van dugva a gép bekapcsolásakor a Wireles akkor nem érzékeli és nem kommunikál vele. Aztán lett egy új gép és azon lőn már ugyanaz a wireles és mégik normálisan működött. Remélem segített valamit.
Sziasztok! Azt hogyan kell megoldani, hogy a laptop bekapcsolása és a desktop betöltődése után automatikusan csatlakozzon a wifi routerhez és ne kérjen állandóan jelszót a network-manager?
NET nélküli telepítés után valóban nem megy a wifi, de amint NET közelébe kerültem, rádugtam rendes vezetékes hálózatra, mondtam a csomagkezelőnek, hogy frissítsen minden csomagot amit ajánlott, és utána leszedett egy zárt drivert amivel már gond nélkül megtalál minden hálózatot. De hogyan kell itt csatlakozni egy hálózathoz, ami se WEP se WPA titkosítás nincs... anno XP-ben automatikusan csatlakozott, itt ha rányomok a látható hálózatok listájában nem történik semmi... a kézinél meg csak titkosítottat lehet megadni... van vmi mód rá hogy csatlakozzak?
Sziasztok! Feltette wubival a 8.04-et. Minden ok, csak a wifi nem megy, ami egy Realtek 8180-as. PLS help me! Ja és nem tudom kábellel a netre dugni, mert messze van a router. Köszi: Spett
pallmallkaPedig rossz drivert használtál. Derítsd ki a wlan kártya típusát (azért ez nem könnyű, 1-2 órád simán rámehet), és a neki megfelelő drivert etesd meg az Ndiswrapper-el.