Nagyon hasonló prioblémával küzdök, már két helyre felraktam, választ még nem kaptam:
"
Én is hasonló problémával küzdök. Atheros AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (az lspci alapján). Az iwconfig azonban már nem látja. A telepítéskor a rendszer két zárt meghajtót rakott fel hozzá: Atheros Hardve Access Layer és Support for Atheros 802.11 Wireless Cards. Ezeket engedélyeztem, de enm segített, az Adminisztráció/Hálózat nem is látott vezeték nélküli kapcsolatra lehetőséget. Később próbálkoztam az ndiswrapper-rel, felraktam hozzá a megfelelő windózos drivert, amivel az ndiswrapper meg is volt elégedve, ennek ellenére változás nem történt. végül ezt leszedtem, és vissza akartam térni az eredeti meghajtókhoz. Ha ezeket engedélyezem, belövi, hogy használatban, majd a gép újraindítását kéri. Újraindítás után azt jelzi, hogy a driverek engedélyezve vannak, de nincsenek használatban. Nem értem, miért.
Kérem, hogy segítsen valaki, mert ehhez teljesen hülye vagyok, és most már azt sem tudom, milyen irányba próbálkozzak. (8.04 desktop amd64)"
Viszont ahogy a képeden látom, nálad nincs ott a pipa, hogy engedélyezve -- akkor viszont hogy lehet használatban? Nálam a fordított helyzet állt elő, ott volt a pipa, de nem volt használatban. Mivel a wifire vonatkozó kísérleteim közben a hang is eltűnt (????), újra feltettem az egészet, és várom, hogy valaki felhomályosít...