broadcom kártyákat tényleg ndiswrapperrel érdemes, sokkal jobb vele. (nekem b43xx széria van, ebből adódnak tapasztalataim) hardy alatt tényleg elszállt valami, de egy rövid script gyorsan rendbe tette a dolgokat, sajnos most nincs időm megkeresni, de anno a google-ön 2 perc alatt találtam rá :) Ezektől függetlenül abszurd hogy nem megy... nagy hiba. sokat veszíthet így az ubuntu, ennek a kiadásnak érnie kellett volna még. remélem a gutsy óta tartó zuhanó tendencia nem folytatódik. Félreértések elkerülése érdekében ez szubjektív vélemény, és figyelembe véve azt, hogy menetközben a linux, azaz a kernel és egyébb nyílt forrású programok is fejlődnek/fejlődtek, tehát a legtöbb dolgot nem lehet az ubuntu számlájára írni, hiszen a többi népszerű disztribúció is tartalmazza. Az ubuntu erejét eddig abban éreztem, hogy mindenféle különleges vezérlőpult-yast-csodák nélkül is működött, míg sokszor a suse-ban vagy mandrivában csak nagyon nehézkesen lehetett munkára bírni bizonyos hardvereket, beállításokat, programokat. Ezt a csodálatos tulajdonságát kezdi elveszíteni.
Wi-Fi probléma Ubuntu 8.04 Hardy Heron alatt!
sokahtemenMivel semmi sem tökéletes ezért ennek be kellet következnie! Nem lehet tökéletes az Ubuntu sem, nem lehetséges, hogy valami folyamatosan fejlődjön. El kell, hogy jöjjön egy baki egy elszúrt projekt vagy egy végzetes frissítés ami miután összeomlik a rendszer (mint a Windows is elkövette egyszer régen). Most jött egy baki. Reménykedjünk, hogy ez csak annak a jele, hogy a programozók is hibázhatnak, és reméljük, hogy ezután az a jel következik amikor a programozók megmutatják, hogy a hibáikat ki is tudják javítani (nem csak létrehozni). HAJRÁ UBUNTU CSAPAT!!!
Az Asus A6R laptopon az alábbi módon sikerül a broadcom43 wifit működésre bírni: A telepítés windows alól indult vezetékes nettel karöltve. Feltelepülés után a synaptic csomagkezelőt indítva rákerestem a broadcom szóra, és b43-fwcutter és a bcm43xx-fwcutter csomagokat feltelepítettem. Telepítés után újraindítottam a gépet, bár ezt nem kérte. Ezután már a Rendszer/Adminisztráció/Eszközmeghajtók-nál bekerült a kívánt pipa a Broadcom B43 wireless driver mellé. Kihúztam a vezetékes netet, és már csak a hálózat ikonra kattintva adtam meg "Kapcsolódás más vezeték nélküli hálózathoz ..." alatt a hálózat paramétereit. Érdekes, hogy nekem pont azoknak a csomagoknak a feltelepítése oldott meg a dolgot, amiket Atlaimond eltávolított. Egyébként ő adta az ötletet, csak nálam nem voltak fenn ezek a csomagok. Már csak a hangot kéne működésre bírni.
GabeboyÖrülök, hogy segíthettem! :)
genxmanNekem is még (igaz nem vészes) de nagyon lassú a WiFi -s kapcsolatom pedig Ubuntu 7.10 alatt szuperül ment, mintha csak UTP -ről menne! Azt tudom javasolni utolsó reményként, hogy gyertek el ti is az Ubuntu konferenciára (részletek itt) és hozzátok a laptopotokat workshop -on meg lesz oldva. (remélem) Ennyit tudtam segíteni. :(
sziasztok! én is wlan gondal küzködök a laptopomba dlink g630-as kártya van nem is lenne gond működik, de gondol egyet leáll és utána befagyasztja az ubuntu-t is és csak leállítani lehet a gépet a kikapcsoló gombbal. Valakinek valami tipp?
unicumnextnem tudod milyen chip van benne? Azt nem kérem hogy bontsd szét és nézd meg, csak hátha tudod :)
Hypercubemármint a számítógépbe vagy a wifi kártyába mert fogalmam nincs
Helló! A következő problémám. Feltettem a Kiwi-t. Telepítés után, minden jó, nvidia drivert letölti és minden szép. Leszámítva egyet. A WiFi sehol. Google keresés, ndiswapper, MadWiFi kipróbál semmi. Már menet közben fura volt, hogy mindenki arrol beszél h lspci kiirja h milyen kártya van a gépben, amit én nem találtam meg. dobota@fallen:~$ lspci | grep Ethernet 00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3) Namármost Windows alatt minden megy frankón, ndiswapper-el feltettem ugyanazt a drivert, a reakciója az volt hogy a hardver nincs jelen. A gép egy F-S Amilo Pa 1538 . Bárkinek van öttlete?
Helló! Nekem már minden driver meg kutya füle fel van telepítve és működik is minden, vagyis csak félig. Nem raktam fel semmi külön wireless kereső progit az alap verziórol megy, kiválasztom a hálózatot, elkezd kapcsololódni de valamiért nemtud, amikor meg kódolt hálózatra megyek ott megint kapcsolódni próbál és egyzsercsak szónélkül teljesen lefagy a rendszer. Netgear wpn111 típusú wireless vevőm van Valaki segítsen!.
sziasztok! kérnék egy kis segítséget,ha lehet.már három napja szenvedek a wifi beállításával.laptopom: asus f3l-ap019 típusú.wifi:atheros ar242x (az is eltartott egy ideig mire rájötttem,hogy ez az ar5007eg-nek felel meg,leglábbis remélem) végigcsináltam a hatlépéses telepítést, a végén annyit sikerült elérnem,hogy a win wireless drivers nevű progiban a "configure network" részben már látja a vezeték nélküli kapcsolatot.Aztán probáltam hogy az "Eszközmeghajtók" részben Engedélyezett, és Tiltott állapotban is volt az - Atheros Hardware Access Layer - Support for Atheros 802.11 wireless LAN cards de természetesen egyik modban sem működött. A kérdésem az lenne,hogy bekapcsoláskor el kell-e inditani valami programot a wifi működéséhez(ha igen hogyan), vagy sem?, vagy ha nem kell akkor mit tehetnék még? Fent volt még egyébként a madwifi is,de azt meg nem tudtam elinditani. /usr/bin/ -en belül lévő fájl nem indult el.mondjuk ez sajna más progikkal is így van.még nem értek a linuxhoz:s. előre is köszönöm a segítséget! hajrá Ubuntu! ja, és még valami.a Bluetooth-t és a wifit én egy gombbal tudom bekapcsolni, és a bluetooth működik.küldtem a telefonomra képet proba gyanánt. egyszoval teljes tanácstalanság..:S
Sziasztok! A problémám teljesen hasonló, 7.10 alatt zárt meghajtóval hasított a wifi kártya, feltelepítve a Hardy-t 30 kBps a max. teljesítmény a 120 helyett. A kártya és a router Belkin 54g, Ralink 2500 as belsőséggel. Találtam egy csomagot synaptic-kal ralink-re keresve, ami ígéretesnek tűnt: rt2500, leírást: /usr/share/doc alatt, ami szerintem (abszolut kezdő vagyok, nem is hiszem el, hogy a kernelt bütykölöm) hasonló meghajtó cserét eszközöl, mint amit Noaa írt a http://skl-projekt.hu/leirasok/ALTALANOS/RT2K5.pdf alatt. A lépéseket megcsinálva hibaüzenettel állt meg mindig (sudo- val hamarabb, su-val és root jelszót kreálva később), és a kívánt kernel-részt nem sikerült kicserélni. Kipróbáltam a fenti linken leírtakat is, de ott is hibaüzenetet kapok. Persze odáig sima volt, hogy kikapcsoljuk a kernel részt, meg feketelista, úgyhogy azóta a kártya meg se nyekken. Van olyan lehetőség Ubuntun, hogy egy bevált régebbi kernel részt a későbbi verzióban lehessen használni? Mert ahogy kihámoztam amit cserélni kellene az egy külön meghajtó modul. Minden ötletet köszönök.
ekbertEzt töltsd le: http://rt2x00.serialmonkey.com/rt2500-cvs-daily.tar.gz Az oldalon a downloads rész valamiért nem jön be nálam, de rt2400-ast használok, ez pedig le akart töltődni, sz'al jó kell legyen. :) 1: kicsomagolod valahová (pl Asztal) 2: terminálban belelépsz a modul könyvtárába cd Munkaasztal/rt2500-cvs-daily/Module 3: kiadod a make parancsot make Elvileg simán le kell fusson 4: sudo make install 5: megnyitod szövegszerkesztővel a /etc/modprobe.d/blacklist fájlt nano /etc/modprobe.d/blacklist 6: a fájl aljára tekersz, és letiltod az eredeti modult ennek a beírásával: blacklist rt2500pci Ezután mentés, restart és működnie kéne. Nekem megy. :)
DcNdrewLefutott rendben, ahogy írtad, restart, és a wifi kártya ledjei szomorú sötétek azóta. iwconfig azt írja lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. ra0 RT2500 Wireless ESSID:"" mode: managed freq.=2.4 GHz Bit Rate 1 Mb/s RTS thr:off Fragment thr:off link quality:0 Signal level:136 Noise level:113 Rx invalid nwid:0 invalid crypt:0 invalid misc:0 Most van signal level, vagy nincs?
DcNdrewKedves, hogy feltételezed, értem amit írsz,de sajnos nem így van. Hogyan tudom beállítani a hálózatot? Grafikus felületen nem sokra mentem, terminálban csak egy parancsot ismerek, azt jól ki is próbáltam: sudo pppoeconf, talált két ethernet eszközt (ra0, eth0), nem tudott kapcsolódni, de azóta a ledek világítanak. (Amíg nem indul újra) A letöltött / kicsomagolt fájlokat letörölhetem?