minthakaÁh, csak a KDE. :) Egyébként a szemlélet hasonló. Logikusan felépített és jól konfigolható, csak más megjelenés. Annyi olyan kommentet olvastam már, hogy jó a KDE, csak nem tudják megszokni (mondjuk ezt nem értem, kicsit ellentmondásos a dolog), nekik talán ez lesz az igazi. :)

RounnAzért írnak ilyeneket, mert a KDE-s alkalmazások teljesen mások, mint amik GTK-ra épülnek. Nem csak megjelenésben. Eddig én is fáztam a KDE-től, de már elég jól összeszoktunk.

eszesÉn már akkor is KDE alkalmazásokat használtam elég sok mindenre, mikor még Ubuntum/Edubuntum volt Gnome2- vel :D Egyedül az Amarok2-vel voltak gondok néha, de az sokáig a KDE környezetben sem volt éppen tünetmentes... szóval, szerintem jók a KDE appok nagyon.

eszesValóban jók! Szeretem is a KDE-t de valahogy az egyszerűség jobban vonzz. A Dolphin az egyik legjobb fájlkezelő. Én különösen azt szeretem benne, hogy létezik szűrősávja. Nem úgy mint a GTK-s félig megoldott CTRL+S. Az sajnos nem rejt el semmit, csak kijelöli a keresést, amit aztán gülledt szemekkel megint darabszámra válogathat az ember. Viszont van jónéhány olyan funkció a KDE-ben, amire nincs szükségem, sőt idegesít is, ezért váltottam a KDE-ről.

Kicsit az elementary os-ből is csemegéztek.Emlékeztet pl.a bejelentkező képernyő,meg a terminal beállíthatóság hiánya.

Kint a mate verzió is http://blog.linuxmint.com/?p=2485

Ennyivel később: 7 nap

Nálam egyszercsak eltüntek a rendszerhangok.Pedig, jópofák voltak, egészen megszoktam már.Beállításokhoz nem nyúltam, ugyanúgy be vannak jelőlve, mint eddig.

nightwalkerNézőpont kérdése. Kiadásra jelölt, de addig nem adjuk ki, míg minden jelenlegi bugot meg nem szüntetünk. Egy szóval béta. :)

Van pár bogara, főleg a rendszerbeállítások terén, mert jó pár olyan mint ha ott se lenne, és dconf -ban kell megoldani. Vagy pl. a print screen -re csak hibát adott a logfáljba, be állítása után, hogy milyen művelettel menjen a program, már tökéletesen ment. :-) Szóval, vannak még bogarai, de olyan ami meggátolna a használatában nincs. :-)

Ennyivel később: 6 nap

Egy újabb kellemetlenség, hogy a rendszerbeállítások mennyire nem jók semmire. :-( Nyelveken belül eltávolítottam a fölösleges nyelvi csomagokat, mindenűt magyar volt kiválasztva, de még is angol lett. Manuálisan kellet vissza állítanom a config fájlokban. /etc/default/locale és ~/.pam_environment fájlokban vissza írtam:

LANGUAGE=hu
              LANG=hu_HU.UTF-8
              Ezután kiadtam még 2 parancsot hogy a billentyűk is magyarul menjenek
              loadkeys hu
              setxkbmap hu
              Ezután reboot és minden rendbe került.

Rounntudom, még is átállt. :-( xorg.conf -ba írást ki felejtettem. Section "InputClass" Identifier "keyboard-all" MatchIsKeyboard "yes" Option "XkbLayout" "hu" EndSection

Hali!A Softpedian kinn a végleges: http://linux.softpedia.com/get/System/Operating-Systems/Linux-Distributions/Linux-Mint-Stable-30183.shtml

logoutAz igencsak érdekes, mivel hivatalosan még nem jelent meg. Szerint az csak az RC, mindössze frissítették a korábbi bejegyzést.

lev258Szerintem ez a végleges ,az ubuntunál is előbb szokót kinn lenni néhány oldalon mint hivatalosan !