malvinVálasz és kérdés: mindkettőre van leírt (kereshető) fórum etika. Én segítettem valamiben, mert így éreztem helyesnek, azonban ... éreztem, hogy elmegy a beszélgetés más irányba, úgyhogy én be is fejeztem ezt a fonalat.
Az alkalmazásokban az szokott benne lenni, amit a fejlesztő beletesz, van man-ja, help-je (-h, --help), ennek utána lehet nézni.
"Na arra rájöttem, hogy miért nincs a windows particio a /media-ban"
Pontosan erre lenne, az alapvető kérdésekre épül az ubuntu wikije (folyamatos jelen és jövő időben), hogy ne kelljen annyit a segítőknek gépelni. Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy például az idézett mondatra bőséges választ kaphattál volna a keresőbe ... feltételeztem a jó szándékodat és megértésedet. Gyakorlatilag azonban az is megfigyelhető, hogy szándékodban sem áll elolvasni a belinkelt parancs súgó oldalakat (DOS gyakorlatod volt állítólag, így nem lenne nehéz: "némileg" magadnak is "küzdeni" kezdőként). Ez a te dolgod, engem nem befolyásolt és nem is fog befolyásolni bármely embernek való segítésben. Még tanulhatok is a keresésedből (hiszen az "mc vonal" engem kevésbé érdekel, ami érdekel, abban segítek). "Rá kell hagyni" - írta valakire az egyik fórumtárs nemrég. Bármi írnék (tehát "."), arra biztosan lesz válaszod, de nekem nem belőled áll a napom. Sok sikert!