minthakaNálam pont ugyan ez van laptopon az elmúlt 1-2 hónapban. Leállításnál rendszeresen letérdel a gép és csak a kikapcs gomb hosszú nyomásával lehet lelőni semmi másra nem reagál. Újabban pedig (1-2 hete) már indításkor sem mindig áll fel a rendszer. Míg előbbi friss rendszertől kezdve fennáll (így biztos nem én rontom el valahol) addig utóbbi már belakott rendszeren jött elő, de egyik napról a másikra, szóval ahhoz sem sok közöm lehet, mert nem állítottam semmit azon a téren ahol elakad.
Egy szó mint száz, jelenleg keresem a Mint utódját, mert a 14 és 15 verziókkal elvesztettem a hitem benne, pedig a 13 egy tökéletes rendszer volt számomra. Ubuntu nem lesz, az biztos, látva a Mint hibáit. Manjaro nagyon tetszik, az az egyik esélyes, a másik egy "vissza"lépés, de Debian is kap lehetőséget, jobban mondva ez az újnak számító SolydXK, XFCE-vel. Meglátjuk mi lesz. Most ott tartok, hogy kell egy tényleg megbízható rendszer amin gyorsan tudok dolgozni (XFCE az egyetlen jelenleg a "piacon") és nem kell attól félnem hogy egyszer csak nem indul a rendszer. Erre úgy vélem a Debian alkalmasabb azért, mint a Manjaro, azért utóbbi mégis csak Arch-ra "épül", de ugye saját tárólói vannak. Ennek ellenére szoktak nála frissítés utáni marhaságok lenni.