Az nem emberiesség, hogy a sok ezer programozóévnyi munka eredménye forráskóddal együtt a tiéd lehet, egy kattintásra? Én ugyan (még) nem olvastam azt a bejegyzést, de azt gondolom, hogy az esetenként durva beszólások nem szabad, hogy elvegye a kezdő kedvét, ezek is a sokszínű világ részei, attól még igaz marad az Ubuntu eszmeisége.

Üdv, A téma inditójához szegezem a kérdést: Minden itten forumozó Ubuntu felhasználo meleg, csak azért mert én az vagyok???

Ezért reggeltél? http://www.youtube.com/watch?v=HrLKGfMH_MM

visitAmikor bejelentette a megnyitást, pár nap alatt sok rajongója beregelt, és gyarapította a fórum látogatottságát. Aztán visszatért poli, és mindenkit kivágott, akinek nem tetszett a neve. Azóta csak ő maga ír bele, de úgy, hogy minden postja egy link egy másik írására.

Sziasztok! Előre is elnézést kérek Mindenkitől! Ez fontos! Egy bizonyos mértékig egyet értek a hozzászólóval. De! Minap olvastam egy témát itt, a kérdezőnek hang problémája volt, nem adott meg semmi információt a gépről. A következő hozzászólás az volt, hogy írjon pontosabb infót a gépről, mivel így nem tudják megoldani a problémát. Ez nem történt meg. Innentől kezdve jöttek a jobbnál jobb megoldások :), igaz a problémához semmi köze nem volt. Most kérdem Én, ilyenkor mit lehet tenni? Hagyjuk a problémát annyiba, vagy kezdjünk el találgatni, hátha sikerül eltalálni. Sok probléma ebből adódik. Ok, rendben, kezdő a falhasználó, de ha valamit nem ért, akkor vissza kell kérdezni! Tudom, Én is "voltam" kezdő, tudom mit jelent az ha nem tudom, hogy miről beszélnek. Másik! Igen is ez a közösség nagyon is segítőkész (itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a sok segítségért, amit kaptam)! Ráadásul Én a szerver verzióval kezdtem, és így is kaptam segítséget. Örülök, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek, az összes hibájával, jóságával, mivel maga az Ubuntu is ilyen! Én szeretem és értem is a viccet, és azt, hogy a jó ízlés határain belül egymást húzzuk! :) Mi lenne a világgal nevetés nélkül? Ezek is Mi vagyunk! Csak ennyit akartam. Köszönöm.

a mesterNem semmi, amit művel. De szórakozás is kell az embereknek, csatlakozom visit kollégához. (Amúgy meg minden kakas úr a maga szemétdombján.)

Én annak idején csak egy oprendszerként kezdtem el használni, azóta se lett se több se kevesebb a szememben. Aki az élet bármely területének "bigott vakbúzgósággal" áll neki, rendszeresen így jár. Nem csak az informatika világában, hanem úgy bármi másban. Erre a "Ez az ancient African word .. human being" című dologra annyit tudnék reflektálni hogy kb annyira másabb(emberibb) a többi nyilt forrású cuccnál, amennyire az öblítő a reklámban "szeretettel ölel". Ha tetszik az Ubuntu, használd CSAK egy oprendszerként, ha nem, úgy is váltasz, és keresel egy emberibb rendszert. MS Windows, Mac OSX, nagyszerű a választék. Ami a hangnemet illeti, senkivel nem végeztetnek Rorschach-tesztet a regisztrációkor hogy megfelel e az Ubuntu szellemiségének, Mark 1-2 kijelentése se felelt meg, vagy csak árnyalta.

TudatlanNem éri meg! Csóringernek muszáj mindenhol beszólni és belekötni valamibe. Szegény, biztos ennyi öröme van az életben. Én sajnálom.

vadonkaA csóringer legalább részt vesz a fórum éltében, nem úgy, mint aki 6 éve regisztrált, szerverhegyeket üzemeltet, de derogál neki, hogy segítséget adjon másoknak. Flame topikokba baromi jól lehet irkálni.

a mesterElnézést, nem tudtam, hogy részt venni azt jelenti, hogy fikázol másokat. Ez nekem is menne.... Másrészt meg nemrég még az volt az aláírásod, hogy az ubuntu azt jelenti, hogy nem tudom konfigolni a debiant. Ha lenne ismereted arról mi a különbség disztribúció és disztribúció között akkor nem írtál volna ekkora baromságot. Ugyanis konfigolni egy debiant pár billentyű lenyomása, ahogy egy ubuntut is. Amit utána csinálsz, dns, dhcp, web szerver beállítása az már teljesen független a disztribúciótól. Másrészt meg mivel a szervert üzemeltetőknek nem az ubuntuval szokott gondjuk lenni vagy debiannal vagy akármivel hanem az adott progival amit konfigolnak. Így hát apache, nginx, postfix, samba, stb. fórumokon segítek nekik, mivel ott nem a disztribúciók meg egymás fikázása megy mint itt. Próbáltam segíteni itt is de a kérdező válaszra se méltatott amikor visszakérdeztem tőle vmit. Ha válaszolnak is napok múlva. Ennek így itt nincs értelme, a bemutatkozó részben láttam, hogy csak a szapulás meg a fikázás megy és érdekes módon ott is élen jártál ebben.

vadonkaCsak egy két megjegyzés a végére. Az a mondat értelmezése annyi, hogy a Debiant használók húzzák az Ubuntut használókat, mert azért használnak Ubuntut, mert nem tudják konfigurálni a Debiant. Nem kell ennek nagy feneket keríteni, ez egy sima évődés, cukkolás. Régi duma. „Próbáltam segíteni itt is de a kérdező válaszra se méltatott amikor visszakérdeztem tőle vmit. Ha válaszolnak is napok múlva. Ennek így itt nincs értelme” Igen, és ez például sok vitához vezet. Főleg amikor nem válaszol, pedig látod folyamatosan az aktív felhasználók listáján. Akkor vitákba tud torkollni az is, amikor eleve olyan kérdést tesznek fel, aminek se füle, se farka. Ráadásul pocsék helyesírással. Aztán silabizáld ki, hogy mit is akart írni. Bezzeg ha te adsz neki olyan választ, főleg parancsot, amiből hiányzik a szóköz, vagy felcserélsz betűket. Mindjárt vagy ám minden, csak jó és segítőkész nem. Rengeteg olyan topik indul, amire a válasz rövid keresés után, megtalálható lenne a fórumon. Van olyan, hogy már az első oldalon ott van egy ugyan olyan. Ekkor nyilvánvaló, hogy nem keresett, bármit is mond, csak el akarja végeztetni mással a munkát.. Megindul a vita, ha odaírod, hogy volt már, és egy linket adsz. Mert a google-s link sértő. Az utólagos vitaolvasás, már becsapós, mert sok beszólást rejtenek a szerkesztők, igy már a későbbiekben nem állapítható meg mi is volt az ok, hogyan is kezdődött. Egy példa, ami bennem megmaradt. Feltettek egy kérdést. Többen javasoltuk, írja be a sudo fdisk -l parancsot, és mutassa meg. Egész nap látszott az illető az aktív listán, de nem volt hajlandó válaszolni. Majd délután beírta, Hogy: „Na sikerült megoldanom a problémát a segítségetek nélkül is.” Na ekkor kitört a vita. Ezután jött egy általam egyébként nagyra becsült fórumtag, aki csak a vita végét látta, és beírta, hogy amit itt ti műveltek segítségnyújtás címén , az felháborító.

rapfenHogy lehet megnézni az aktív felhasználók listáját? :)

RitanaSaját adatok > Szerkesztés > Blokkok > Online felhasználók elé pipa.

rapfenDe ez nincs ám így minden fórumon. Elmész az ubuntuforums.org-ra és már ott is teljesen más a hangvétel, pedig az sem kimondottan a sysadminok kedvelt eszmecsere oldala. Csak a magyarok tudnak ilyen pökhendiek és kötekedőek lenni. Ez jellemző ránk...Sajnos többnyire mindig annak a legnagyobb a szája és az veri magát a legjobban aki a legkevesebbet tud érdemben a dologhoz hozzáfűzni csak egyszerűen muszáj neki a középpontban lenni, bármilyen áron.

"És, ha még azt is írnád, hogy „nem is vagyunk ilyenek”, ki hinné azt el ezek után?” Én "Ubuntu" vagyok másokkal szemben, mert meghagyom nekik a választás szabadságát, mindenki higgyen amit akar. És azért használok Linuxot mert jó.