Nem szeretnék új bejegyzést nyitni, de még 1 dolgot észrevettem.
A minap eszembe jutott, hogy még a PCLOS-os korszakomból maradt egy olyan rossz szokásom, miszerint szeretek a meglévő rendszeremről, az általam használt programokkal és beállításokkal készíteni egy saját live cdt. Ha valami miatt újra kellene telepíteni a rendszert, akkor így elhagyható a sok telepítgetés és beállítás. Gondoltam neki is esek a friss Hardy alatt. Leginkább a LinuxMint projektből származó remastersys nevű csomagot találtam erre alkalmasnak. Már ha menne.:( Hozzá adtam a megfelelő romeo nevű linuxmintes tárolót, synapticba telepíteném a remastersys, erre közli a synap hogy mkisofs csomag teljesíthetetlen függőség. Utána is néztem, valóban nem találja a synaptic. Ha jól emléxem ez a cdrtools csomag része, de azt se talátam. Végül neten vadásztam egy mkisofs.deb csomagot, de azt sem tudtam feltelepíteni, azt a hibát kapom hogy ütközik a genisoimage csomaggal. Ezt pedig nem távolíthatom el, hiszen a braseronak is függősége többek között.
Ez az egész gond nélkül ment gutsy alatt. Ha valakinek van tippje a megoldásra, szívesen várom. Véleményem szerint másokat is érdekelhet a remastersys.