X-PadavanKöszönöm a válaszokat. Azokhoz a hálózatokhoz alapvetően nincs közöm csak láttam őket. A probléma lényege, hogy korábban a 12.04.2 volt telepítve és szépen működött minden, frissült a rendszer. Láttam a környezetemben lévő routereket, sőt volt egy olyan menüpontom, hogy "további hálózatok" erre klikkeltem és láttam az összes környezetemben lévőt. Elszabtam a dolgokat újratelepítés a 12.04.3 -al, frissítések lejönnek, telepítem a wifi drivert, boldogság működik. kíváncsiság képen klikkelés a hálózatikonra és a környezetemben lévő (köztük az otthonomban lévő) routerekből látok pl. 3 mat és nincs további hálózatok menü. Ha pl. bontom a vezetékes csatlakozásom és rácsatlakozom a saját otthoni routeremre (ezt szerencsére látom) a csatlakozás létrejön. Megnézem egy klikkel a hálózatokat és csodák csodája látom a korábbi pl. 3 mat, de megjelent a további hálózatok menüpont és látom a környezetemben lévő összes többit. Alapvetően működik minden a gépen, bajom nincs, csak mondjuk "esztétikailag" izgat, hogy ami korábban jó volt, miért vált ilyenné. Arra gondoltam, hogy egy LTS verziónak egyre jobbá kéne válnia nem visszaesnie bizonyos dolgokban. Egyébként ha törlőm a felépített vezeték nélküli kapcsolatot, újból vissza áll minden, eltűnik a további hálózatok menü, pedig a környezetemben lévő routerek nem kapcsoltak ki. Persze lehet, hogy nem kéne ezzel foglalkoztam és csak használni a rendszert, hiszen ami kell és amire szükségem van az működik.