linuxmint7234Én is jobban szeretem a gdebi-t vagy a csomagkezelőt (a szoftverközpontot nem használom), mert eleve tiltakozik, ha nincs meg minden függőség. A "dpkg -i" telepítés után kiadott "apt-get -f install" éppen a függőségek, "hibák" utólagos javítására van. Na meg sokszor - konzolon - például nem lehet használni grafikus alkalmazásokat, csak a dpkg-t. Másrészt a dpkg másféle hibaüzenetet küldhet, vagyis küldhet, bár általában ha nem küld, akkor a gdebi-s telepítéssel megegyezően nincs semmi probléma.
Hogy most ronda a háttér ... képet kéne erről linkelni. A videókkal meg mi a baj? És átlépsz konzolba (Ctrl +Alt + F1), bejelentkezés után megnézed, van-e valami gond, láthatóan (és azonnal a bejelentkezés után, mert lapozni nem tudsz). Vagy kiadsz egy "dmesg" parancsot terminal-ban, azt feltöltös a pastebin-re. Egy update után persze, visszaáll (szerencsére) az lsb_release fájl, mert pélául ez "tudatja" a rendszerrel, hogy melyik disztróból "építkezzen", telepítsen. Nálam ebben a crunchbang volt jelölve, de bővítettem a wheezy csomagok arányát tudatosan /a backports-ból kellettek dolgok/ és most a wheezy van (persze a rendszerem megkérdezte, lecserélem-e a fájlt egy másikra, és én azt gépeltem be neki hogy igen/Y és enter).