Nos lehet, hogy lesz- kapsz, de aki nem mer az nem nyer. Tartani kell a lépést a fejlődéssel és mivel pár év telt el a fórum arculatának, működésének módosításán, talán vagyunk páran akik igényt tartanánk erre-arra. Persze az igény úgy értendő mint kívánság, vágy, olyan ami a fórum karbantartóit nem kötelezi semmilyen módosításra, de talán ami mérvadó lehet egy jövőbéli fejlesztésen. És hogy ne beszéljek zöldséget le is írnék egyet: Manapság sokan belátogatunk mobilon. Viszonylag gyors a fórum még 2G-n is (az akksi miatt azt használom), gyorsan betölt minden oldal. DE! Vannak hosszúra sikeredett topikok és egy új hozzászólás a lap alján van; ennek a betöltése sem lassú, nem ez a gond, hanem a visszatérés. PC-n a home gomb megnyomásával azonnal a lap tetejére ugrik az oldal, de mobilon sokat kell csutakolni a képernyőn míg felérek. A javaslatom: 1. Ugrás a lap tetejére menü (sok weboldalnál van ilyen) vagy (ez bonyolultabb) 2. A baloldali főmenü legyen fix, függetlenül, hogy hol tart a lap. vagy (nehezítsünk még) 3. A baloldali menü oldalt becsukható mint a facebookon ezáltal bármikor előhívható. Na jó, ez talán már mobilos alkalmazás... Nem értek ezek legyártásához, nem is az a cél, hogy valaki rám förmedjen, hogy ,,na csináld meg, ha kitaláltad". Hangsúlyozom, ezek ötletek amik ha nem valósulnak meg attól még az oldal megfelel és a továbbiakban is használni fogom. Bízom benne, hogy a karbantartóknak is lesz egy- két szavuk az itt most és az esetleg jövőben leírt ötleteken, javaslatokon.

2012 elején már szóba került a fórum megújítására. Udi akkor már a folyamattervet is elkészítette, aztán parkolópályára került a dolog. De folyosói pletykák szerint az idén megvalósulhat. http://wiki.ubuntu.hu/index.php/%C3%9Aj_ubuntu.hu_port%C3%A1l Esetleg ott is megemlítheted a javaslataidat, könnyebben visszakereshető.

HtibiAz emailcím megerősítése nem jött össze. A küldött kód máris lejárt- ez az üzenet fogadott.

X-PadavanSzó szerint így csináltad. Ez pedig nem jó megoldás. :-( A példa ott van, azt használd (semmi egyebet ne írj az írásaid végére, csak ezt: ~~~~, vagyis négy "hullámvonal"), de írhatod egyszerűen a nevedet is, cifrázás nélkül (így a dátum, idő nem kerül mellé automatikusan). A eszkábálásodat visszaállítottam, azt már hagyd békén, csak a továbbiakban figyelj rá.

Htibi(Még egy automatikusan előállítható aláírásért is küzdeni kell? Nem lehetne, hogy a 21. században egy közösségi szoftver ilyen apróságokat - megjegyzem, nagyon fontos apróság, hogy ki volt, aki a szöveget elkövette - magától, és helyesen megcsináljon?)

a mesterVan rá egyszerű mód. A box (amiben szöveget szerkeszt) tetején vannak különböző funkciógombok. Ha jól rémlik a jobbról második az „Aláírás”. Egy kattintás és aláírás, dátum minden ott van. Csak egy kattintás, nem több. :-D

rapfenEz a stack exchange szerű kinézet tényleg jó ötlet. Már nem ubuntuzom, de ha ilyen lenne, akkor biztos visszanéznék segíteni, egyrészt mert engem motivál a pontozás :) másrészt így sokkal könnyebben szűrhetőek lennének az idióta kérdések/válaszok.

a mesterSórba: -a_mester: Ha ez rólam szól- elterültem kicsit a sült csülök után. Jól esett a szieszta. :-D -Htibi: az aláírás módja nem volt igazán egyértelmű számomra, az a ~ négyszer jel ugyan meg volt mutatva de azt hittem szószerint a nevet helyettesíti és nem azt, hogy ez a beillesztés módja. -rapfen: a színes dobozok súgó buborékjait nem néztem meg, sajnálom.

Ennyivel később: 2 év

Van egy fórumtársunk, aki nem képes megérteni, hogy az ubuntu.hu nem arra való, hogy a saját oldalát különböző praktikákkal folyton itt reklámozza. Egyszer már ki is tiltották ezért. Más néven visszatért és azóta is folytatja ezt a tevékenységét. Tettem egy javaslatot, hogy ezentúl csak az aláírásában engedélyezzék neki az oldalára mutató hivatkozás szerepeltetését, a továbbiakban minden olyan témáját, blogját, hozzászólását rejtsék amibe ilyen linket tesz. Ma is nyitott egy nagyon tanulságos témát, amiből igen sokat tanulhattunk mi is, őt aztán meg kiváltképp érdeklik a válaszok, viszont a reklámlink a helyén van. (A fórumtársaktól a téma kapcsán eddig a baromság; se füle, se farka; gáz kifejezéseket olvastam.) Szerintem ez egyáltalán nem vicces, engem kifejezetten bosszant, az üzemeltetők azonban szemlátomást másképp vélekednek erről. Eddig az árral szemben próbáltam meg úszni, de akkor most alkalmazkodnék az uralkodó áramlathoz: Tegyünk ki neki egy bannert a kereső alá, így biztosítsuk számára a folyamatos ingyenreklám lehetőségét. (Ha lehet, akkor valami olyat, amit az AdblockPlus el tud sikálni! :-) ) Jöhetnek a +1-ek!