Ubuntumutujoci@joci-F5RL:/media/joci/B654259B54255EFD$ ls Farming Simulator 2013 HUN helyreállitás Jociék gépe Képek Pictures joci@joci-F5RL:/media/joci/B654259B54255EFD$ ls -al "Jociék gépe" ls: Jociék gépe könyvtár olvasása: Kimeneti/bemeneti hiba összesen 0

UbuntumutuLehet, hogy behalt a pen. De próbáltad másik portban? Ha kihúztad vársz, vársz, vársz, bedug, picit vár aztán dmesg | tail Hátha több infót ad.

rapfenmiután átdugtam: joci@joci-F5RL:~$ dmesg | tail [ 2004.090266] sd 8:0:0:0: >[sdd] Write Protect is off [ 2004.090276] sd 8:0:0:0: >[sdd] Mode Sense: 0b 00 00 08 [ 2004.092246] sd 8:0:0:0: >[sdd] No Caching mode page present [ 2004.092251] sd 8:0:0:0: >[sdd] Assuming drive cache: write through [ 2004.100762] sd 8:0:0:0: >[sdd] No Caching mode page present [ 2004.100770] sd 8:0:0:0: >[sdd] Assuming drive cache: write through [ 2004.106172] sdd: unknown partition table [ 2004.115659] sd 8:0:0:0: >[sdd] No Caching mode page present [ 2004.115671] sd 8:0:0:0: >[sdd] Assuming drive cache: write through [ 2004.115680] sd 8:0:0:0: >[sdd] Attached SCSI removable disk Van 2 mappa amit tudok olvasni, ezek korábban egy Windowsos gépről lettek rárakva. Sajnos amiket én raktak rá 2 ubunturól egyiket sem tudom olvasni. Miért van ez? Ua. biztos h rajta vannak az adatok

• trt válaszolt erre.

Ubuntumutu"Ha GParted-del megpróbálhatom javítani a fájlrendszert??" Az nem arra való. De formázhatsz vele, hibátlan filerendszered lesz.

a mesterG parted hibásnak jelzi a fájlrendszerét a penyónak, azért kérdeztem. Gpartedban van egy javítás "funkció". Erre akartam rákérdezni

a mesterVégülis sikertelen lett a művelet. Az elveszett fájlokat sajnos nem tudta visszahozni. Tegnap próbálkoztam egy Wines gépen recuva-val, ő vissza is hozta a fájlokat, csak éppen nem tudtam megnyitni őket valamiért. Most sajnos kénytelen vagyok újra próbálkozni recuva-val.

UbuntumutuEsetleg fordíts egyet a gondolatmeneten. Ne a pendrive-ról, hanem HDD ről próbáld meg a mentést. Volt rá példa, hogy leformázta a gazdi lemezt, mégis vissza tudta nyerni a Testdiskkel.

rapfenÉn töröltem, aztán particionáltam (formáztam). Mégis vissza tudtam hozni, tehát erre van példa.

UbuntumutuElképzelhető, hogy azért történt ez az egész adatsérülési eset, mert a fájlok "átmásolása" után nem választottad le a pendrájvot - vagyis a szinkronizáció (a valódi másolás) még nem történhetett meg, vagy még nem fejeződhetett be.

Ubuntumutu"ő vissza is hozta a fájlokat, csak éppen nem tudtam megnyitni őket valamiért" Ilyasmi csak akkor történhet, ha a fájlok sérültek. Nézz bele ezekbe valamilyen editorprogrammal, egyáltalán van azokban valami értelmes tartalom? (pl. .jpg-eknél a fejléc)

trtSziasztok! Egy korábbi hozzászóláshoz: direkt ügyeltem rá, hogy szabályosan távolítsam el a pendrive-ot a gépből, mert korábban is jártam úgy h emiatt elvesztek az adatok, de akkor 0bájt maradt a tárolón. És igen valószínűleg sérültek a fájlok. Az okot nem tudom és sikertelen lett a művelet végül is. Továbbá egy érdekes eset: Miután feltelepítettem az Ubuntut (12.10), szólt bátyám, hogy Win7-nek jobban örülne. Jó feltettem. Ám Win barátunk fogta és pörgette a Noti hűtőjét mint a barom, aztán egyszer csak off. 2. indításnál még fel sem pörgött a ventilátor, a Chrome letöltése közben újra kikapcsolt. A noti: ASUS F5RL. Utána természetesen vissza Ubira. Ubuntuval megy a gép szépen, de esetleg lehet valami köze az adatvesztéshez ennek a jelenségnek?

Ennyivel később: 4 év

rapfenA telepítés ment és amikor másra akartam használni akkor láttam hogy nem formázott le mindent és a nagy része nem látható!

Ennyivel később: 4 év